Ağca'dan Papa ile görüşme talebi!

Papa 2. Jean Paul'e suikast girişimi nedeniyle İtalya'da 19 yıl cezaevinde kalan Mehmet Ali Ağca, Türkiye'yi ziyaret edecek Papa Franciscus'la görüşmek istediğini bildirdi.

Giriş Tarihi 18 Kasım 2014, 00:00 Güncelleme 18 Kasım 2014, 18:40
Ağca’dan Papa ile görüşme talebi!

İÇİNDEKİLER

Gazeteci-yazar Abdi İpekçi'nin öldürülmesi ve iki ayrı gasp olayından hükümlü bulunduğu cezaevinden 18 Ocak 2010'da tahliye edilen Ağca, Papa Franciscus'un 28 Kasım'da Türkiye'ye yapacağı ziyarete ilişkin açıklamasında, "Dünya büyük bir ekonomik, siyasi ve insani kriz yaşarken, devletler ve milletler arasında barış ve kardeşlik oluşturmak için çaba gösteren Papa Francisus, Türkiye'ye hoş geldi" ifadesini kullandı.

Ağca, bu "tarihi" ziyaretin, medeniyetler ittifakı projesine ve dinler arası diyaloğa çok faydalı olacağına inandığını bildirerek, ziyareti sırasında Papa ile görüşmek istediğini kaydetti.

Görüşme talebiyle ilgili yakın zamanda basın toplantısı düzenleyeceğini aktaran Ağca, daha önceden de Papa ile görüştüğünü, Türkiye'ye gelecek olan bu Papa ile görüşmesinin de gayet normal olduğunu belirtti.

Ağca, Papa Franciscus ile görüşmek için Vatikan'a gayriresmi şekilde başvurduğunu ancak kendisine henüz cevap verilmediğini açıkladı.