Basın Konseyi'nde skandal açıklama!

Gülen örgütünün gazetesi Zaman'ın Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın kendisine soru soran Akit muhabirine saldırması milyonlarca kişi tarafından sert bir dille eleştirilirken Basın Konseyi'nden skandal bir açıklama geldi. Basın Konseyi'nin Dumanlı'yı kınaması beklenirken sanki tokadı atan Akit muhabiriymiş gibi, 'Gazetecilerin kışkırtıcı tavırlarla meslektaşlarını taciz etmelerini anlamak mümkün değil' ifadelerinin yer aldığı akılalmaz bir açıklama yayınladı...

Giriş Tarihi 18 Kasım 2014, 00:00 Güncelleme 18 Kasım 2014, 19:29
Basın Konseyi’nde skandal açıklama!

İÇİNDEKİLER

Konseyden yapılan açıklamada, gazeteciliğin, kişisel ve siyasal hesaplaşmanın aracı haline getirilmesinin endişeyle izlendiği belirtildi.

"Gazetecilerin kışkırtıcı tavırlarla meslektaşlarını taciz etmelerini de gösterilen tepkileri de anlamak mümkün değildir" ifadesi kullanılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yeni Akit Gazetesi muhabirinin soruları kızdırsa bile Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın sert tavrının çok yanlış bir tepki olduğuna inanıyor ve tüm meslektaşlarımızı sağduyulu olmaya çağırıyoruz. Basın Konseyi olarak, mesleğin onurunu her şeyin üstünde tuttuğumuzu bir kez daha tekrarlıyor ve Yeni Akit Gazetesi Muhabiri Mehmet Özmen'e geçmiş olsun diyoruz."