Adım adım Nehir'e

Van'da kaybolan Nehir sırra kadem bastı. Küçük kızı aramak için askerler dün karlı dağlara çıkarma yaptı. Ancak dünyalar tatlısı yavrudan bir haber çıkmadı. Ahırda bulunan kanlı sarı montun ise Nehir'e ait olabileceği açıklandı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Kasım 2014 Güncelleme 04 Kasım 2014, 01:28
Adım adım Nehir’e

İÇİNDEKİLER

Van'ın Gürpınar ilçesi 6 gün önce kaybolan Nehir'i bulmak için seferber oldu. Kırkgeçit Mahallesi'ndeki evlerinin önünde oynarken kaybolan Nehir Aslan'ı (4) arama çalışmaları dün sabahın erken saatlerinde yeniden başladı. İl Jandarma Komutanlığı ile AFAD'ın arama kurtarma ekipleri, Nehir'in kaybolduğu mahalleye 5 kilometre mesafedeki alanda arama başlattı. Burada bir sonuca ulaşamayan ekipler ve geçici köy korucuları birlikte karlı dağlara tırmandı. Ekipler bu alanda yaptıkları aramada da hiçbir bulguya rastlamadı. Ancak, küçük kızın evine iki kilometre uzaklıktaki bir ahırda üzerinde kan lekeleri yer alan sarı mont bulundu.

SADECE ÇANTASI KALDI
Olay yeri ekipleri, bulunan montun üzerindeki kan lekelerinin minik Nehir'e ait olup olmadığını anlamak için yeniden inceleneceğini bildirdi. Bunun için 4 yaşındaki, Nehir'in anne ve babasından daha önce alınan kan örnekleriyle mont üzerindeki kan lekelerinin karşılaştırılacağı öğrenildi. Minik kızından haber alamayan acılı anne Hatice Aslan, kızı Nehir'e ait bütün oyuncakları yaktığını belirtti. Anne Aslan, "Kızım bebekleri çok severdi. Ben de her o bebeğe baktığımda onu hatırladığım için bebek ve Nehir'a ait bütün oyuncakları yaktık. Onu hatırlatan bir okul çantasını sakladım" diye konuştu.

'BİR MEZARI OLSUN'
Nehir'in ağabeyi Baran Arslan (8) ise gözyaşları içerisinde kardeşinin bulunmasını istedi. Baran "Allah rızası için kardeşimi kim götürmüşse getirsin. Kardeşimin bir mezarı da olsa razıyım. En azından mezarında ağlarım" dedi.