"Ahmet Özal babasını öldürenleri biliyor"

"Turgut Özal’a suikast" suçundan yargılanan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, suçlamaları reddetti.

Giriş Tarihi 11 Eylül 2014, 00:00 Güncelleme 11 Eylül 2014, 13:22
Ahmet Özal babasını öldürenleri biliyor

İÇİNDEKİLER

'Turgut Özal'a suikast' davasının tek sanığı emekli Tuğgeneral Ersöz, "Ahmet Özal'ın dediklerine bakınca, babasını öldürenleri biliyordur ve açıklamalıdır" diye konuştu.

"8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'a suikast" suçundan yargılanan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, suçlamaları reddederken, "Bu dava F tipi çetenin elemanları vasıtasıyla açılmıştır. Maksat geniş ve üst rütbeli generalleri bu kumpas kazanına sokmaktı" iddiasında bulundu. Ersöz, Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya sağlık sorunları nedeniyle tekerlekli sandalyede katıldı. Ersöz, ifadesinde şu çarpıcı ifadeleri sıraladı.

ÖZAL BİLİYORDUR: Ahmet Özal, neden 20 yıl beklemiştir, öncelikle bunu açıklamalıdır. 1988 yılında babasının Türki Cumhuriyetleri gezisinde zehirlendiğini söylemiştir. Ahmet Özal'ın dediklerine bakınca, babasını öldürenleri biliyordur ve açıklamalıdır.

F TİPİ ÇETE: Bu dava F tipi çetenin elemanları vasıtasıyla ahlaksız, onursuz, müfteri, 2 gizlenmiş tanığın ifadesiyle açılmıştır. Siyaset ve cemaat ortaklığı böyle istedi.

GİZLİ TANIK MÜFTERİ: İsmi deşifre olan gizli tanık Deniz Uygar kod adlı İlker Çınar, paralel yapı ile ortaklık yapan bir zavallı, sahtekâr ve müfteridir. Cumhurbaşkanlığı DDK raporunda "Özal'a otopsi yapılamadı" deniyorsa benim suçum ne? Ben hâlâ merhumun ölümünün araştırılması gerektiğini düşünüyorum. Bu arada Özal'ın avukatı Hasan İşgüzar ile Ersöz arasında JİTEM tartışması yaşandı. Özal'ın öldürüldüğünü iddia eden İşgüzar, Gölbaşı Oğulbey Kışlası'ndaki kozmik odanın aranması talebinde bulunmaması için mektupla tehdit edildiğini açıkladı. İşgüzar, "Katiller bulunsun. Recep Tayyip Erdoğan'ın yedinci kattaki ofisine bile lav silahıyla ateş ediliyorsa, bu yapı ortaya çıkarılmalıdır. Seferberlik Tetkik Kurulu'nun kozmik odası aranmıştır. Ama gerçek girilmesi gereken kozmik oda, Gölbaşı Oğulbey Kışlası'ndadır" dedi. Gizli tanığın duruşmadan önce dinlenmesine karar verildi. Duruşma 12 Kasım'a ertelendi.

DURUŞMAYA TEKERLEKLİ SANDALYEDE KATILDI

Duruşma çıkışında soruları yanıtlayan Semra Özal'ın avukatı Hasan İşgüzar, bir komutanın yargılanmasından rahatsızlık duyduğunu belirterek, "Ancak bir gerçek var ki rahmetli Turgut Özal öldürüldü. Maalesef hâlâ derin devlet var" dedi.

Kaynak: Haberturk