Her şey 'One minute' ile başladı

Efkan Ala, paralel yapının start noktasını açıkladı. 'One minute' çıkışının dönüm noktası olduğunu söyleyen İçişleri Bakanı Mavi Marmara saldırısının ise hükümet ve paralel yapı arasında kırılma noktası özelliği taşıdığını belirtti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Mayıs 2014 Güncelleme 12 Mayıs 2014, 01:37
Her şey ’One minute’ ile başladı

İÇİNDEKİLER

AK Parti'nin Afyon'daki kampında özel gündem paralel yapının darbe girişimi idi. Kampta bir sunum yapan İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Gülen cemaati Davos'taki 'One Minute' çıkışından sonra bizimle ilgili bilgi toplamaya başladı. Her şey 1 Kasım 2009'da başladı. 'One Minute' olayı bir dönüm noktasıydı. Mavi Marmara da kırılma noktası oldu" dedi. Ala ayrıca paralel yapının 17 Aralık ve 25 Aralık darbe girişiminden sonra 3'üncü darbe girişimini İzmir Limanı soruşturmasıyla yapmaya çalıştığını söyledi.

3 DARBE GİRİŞİMİ

Paralel Yapı'nın 28 Şubat sürecinden bu yana geldiği noktayı tek tek slaytlar ve belgeler eşliğinde anlatan Ala, aynı yapının hükümeti devirmeye yönelik darbe girişimlerini aktardı. 17 Aralık ile başlayan ve 25 Aralık ile devam eden darbe girişiminin başarısız olmasıyla ilgili dönemin İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş'ın bildiri dağıtmasının bir plan dahilinde yapıldığını belirten Ala, İzmir'deki liman soruşturmasının da darbe planının bir parçası olduğunu ifade etti. Ala, İzmir limanı soruşturmasıyla 10 ayrı ilde aynı anda düğmeye basıldığını ancak alınan önlemlerle 3. darbe girişiminde de başarıya ulaşmadığını ifade etti.

Eda IŞIK-MEHMET ALİ BERBER