Başbakan: Onları da dinliyorlar!

Başbakan Erdoğan, 30 Mart yerel seçimleri dolayısı ile gidemediği Konya ziyareti sırasında Karaman'a da geçti. Erdoğan Karaman'da vatandaşlara seslendi.

Giriş Tarihi 26 Nisan 2014, 00:00 Güncelleme 26 Nisan 2014, 20:53
Başbakan: Onları da dinliyorlar!

İÇİNDEKİLER

Başbakan Erdoğan Karaman'da Aktekke Meydanı'nda toplu açılış töreninde konuştu. Başbakan Erdoğan, 30 Mart seçimleri öncesi gerilim ortaya çıkaranlar, Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi de bunu yapacaklarını ancak buna müsade etmeyeceklerini söyledi.

Erdoğan, "Milletim kendi başkanını, kendi cumhurbaşkanını seçecek. Başbakan kendi başkanını seçeçek dediler. Cumhur halktır, başkan da halkın başkanı dır. Bunu anlamayacak haldeler." dedi.

Erdoğan CHP ve MHP'ye oy veren vatandaşların bu oyunu 10 Ağustos'ta bozmaya çağırarak "Bu süreçte asla gerginlik tarafında olmayacağız. Huzuru bozmak isteyenlere prim vermeyeceğiz. Biz bu makamlara hizmet için geldik." dedi. Erdoğan Karaman'a 12 yılda 6 katrilyon harcama yaptıklarını söyledi.



BU MİLLETİN SIRTINDAN PALAZLANANLARA MÜSADE ETMEYEYECEĞİZ

Göreve geldiğimizde kitap bulunamazken bugün tablet dağıttıklarını, 10 milyon tablet bilgisayar için de ihaleye hazırlandıklarını söyledi. Erdoğan "Bizi bilişim teknolojisinin karşısında gösterenlere sesleniyorum. Biz karşı değiliz, biz bilişim teknolojisi ile ahlaksızlık yapanların karşısındayız. Vergi vermeden, mutahap olmayanların karşısındayız. Bu ülkenin başbakanına, bakanlarına hakaret edilecek, bunlarla ilgili mahkeme kararları çıkacak, şirket buna uymayacak ama birileri bunu savunacak. Buna evet dememiz mümkün değil. Bu milletin sırtından palazlananlara müsade etmemiz mümkün değil. Buna müsade edenler mutlaka hesabını vereceklerdir.

CHP'Lİ DE MHP'Lİ DE BDP'Lİ DE ADAYIMIZA SAHİP ÇIKACAK

AK Parti'nin bir cumhurbaşkanı adayı olacak. Bu çumhurbaşkanı adayına sahip çıkacağına inancım sonsuzdur. Bu CHP'ye de MHP'ye de ders olsun. CHP'ye, MHP'ye, BDP'ye gönül verenlerin sahip çıkacağı bir isim olacak.

Biz bu milleti Allah için sevdik. İmam Hatiplerin kapısından bile başörtülü çocukları çevirdiler. Yeğenlerim kapıdan döndü. Biz bunun çilesini çektik. Bu derdi çekmeyenler bunu bilir mi, Şimdi böyle bir dert kaldı mı, başörtülü gidibiliyor, katsayı kalktı, baş açık başörtülü kavga kalttı. Bu zulüm ne idi. Bu milleti böyle bir ihanet olur mu?

KONYA'DAN KARAMAN'DAN DAHA İYİ İNZİVAYA ÇEKİLECEK YER VAR MI

230 milyar dolar milli gelirimiz bugün 850 milyar dolar, enflasyon, yüzde 30'du şimdi yüzde 8, Devletin borçlanma faizi yüzde 63'tü şimdi tek hanede. Milleti yıllarca sömürdüler. Utanmadan sıkılmadan hükümeti yolsuzlukla suçladılar. Fetvasını da Pensilvanya'dan aldılar. Eğer dürüstse samimiyse Türkiye'ye gel. Konya'dan Karaman'dan daha iyi inzivaya çekilecek yer var mı, dert başka, mesele başka. Nasip meselesi. Bunların okullarına dersanelerine çocuklarınızı göndermeyin. Biz yurtlarla ilgili elimizden ne gelirse yapacağız.

KARAMAN'I 4 SAAT'TE İSTANBUL'A ULAŞTIRACAĞIZ

Konya Karaman yolunu, Karaman Ayancı, Karaman Ermenek yolunu duble yaptık. Konya Karaman hızlı trenin yapımına da başladık. Karaman'dan İstanbul'a 4 saatte ulaştıracağız. Konya ve Karaman'ı Akdeniz'le Mersin'le buluşturuyoruz. Vatandaşımız ve sanayicilerimiz vatandaşlarımız Mersin'e Adana'ya ulaşabilecek. ürünlerini mersin limanına ulaştırabilecek. Bu hat, İnşallah Mersin, Osmaniye, Gaziantep, Mardin'e kadar ulaşacak. KOP kapsamında olan, Deriner barajından sonra Türkiye'nin en büyük barajı olan Ermenek Barajını 2009'da hizmete aldık.