Gül'den çok sert açıklama

Cumhurbaşkanı Gül, ''Güvenlik toplantısının takip edilmesi devletin güvenliğine dönük bir casusluk faaliyetidir. Bu işi yapanlar cezalandırılacaktır'' dedi.

Giriş Tarihi 28 Mart 2014, 00:00 Güncelleme 28 Mart 2014, 15:58
Gül’den çok sert açıklama

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Orman Bölge Müdürlüğündeki Fatih Ormanı Camisi'nde kıldığı cuma namazının ardından, basın mensuplarının, güvenlik toplantısının illegal dinlenmesine ilişkin sorusunu cevapladı.

Cumhurbaşkanı Gül, şöyle konuştu:
"Suriye'deki gelişmelerden dolayı, Türkiye-Suriye sınırının ne kadar hassas olduğunu herkes biliyor. 900 kilometrelik sınırımızda tabiki tehlikelere, tehditlere karşı bir çok tedbirleri hep alıyoruz. Daima teyakkuz halindeyiz ama son dönemlerde Türkiye'nin yurt dışındaki tek vatan toprağı olan Süleyman Şah Türbesi, Türk bayrağının dalgalandığı tek yer orasıdır, orayla ilgili bir çok tehditler ve orayla ilgili bir çok Türkiye'nin kabullenemeyeceği durumların söz konusu olma ihtimali ortaya çıktı. Bir taraftan Türkiye'yi Suriye'deki savaşa katma provokasyonlarına karşı dikkatli olmak, diğer taraftan da yurt dışındaki toprağımızda Türk bayrağına karşı herhangi bir saldırının olmamasıyla ilgili, ilgili devlet birimlerine hep talimat verdik. Bunları oturun, konuşun ve gerekli tedbirleri, senaryoları hep tartışın diye. Dışişleri Bakanı'nın başkanlığında, makam odasında, devletin en önemli güvenlik bürokrasisinin başındaki kişilerin bir araya gelip bu tedbirleri konuştukları bir toplantının takip edilmesi, dinlenmesi, izlenmesi çok büyük bir cüretkarlıktır. Bu devletin güvenliğine dönük bir casusluk faaliyetidir. Çünkü, tamamen devlet güvenliğiyle ilgili bir konudur. Toplantıda bulunanlar, devlet güvenliğiyle ilgili, devlet bürokrasisinin en üstündeki insanlardır."

Olayın "kesinkes büyük bir cürret" ve "hiç görmedikleri şekilde bir casusluk faaliyeti" olduğunu vurgulayan Gül, şöyle devam etti:

"Devletin hiçbir zaman müsamaha edemeyeceği bir olaydır. Dolayısıyla onunla ilgili hem müsteşar, hem sayın Bakan hem sayın Başbakan'la hep görüştüm. Ne gerekirse yapılacak ve bu faaliyeti kimler düşündü, kimler organize etti, kimler katıldı, kimler katkı verdi ve kimler yaptı muhakkak ortaya çıkarılacaktır. Bunun böyle bilinmesini isterim. Kesinlikle buna bir müsamaha gösterilemez. En üst seviyedeki devlet bürokrasisinin, profesyonellerin bir araya gelip, bize yapacakları tavsiyeleri oturup konuştukları toplantılardır bu toplantılar. Bunun böyle bilinmesini istiyorum. Muhakkak bu işe bulaşanlar kimlerse, katkı verenler kimlerse muhakkak ortaya çıkartılacak ve kanunların emrettiği şekilde, en şiddetli şekilde de cezalandırılacaktır."

Cumhurbaşkanı Gül, Youtube'a konulan erişim yasağına ilişkin soruyu ise cevaplamadı.

Vatandaşların alkışlarla sevgi gösterisinde bulunduğu Gül, daha sonra buradan ayrıldı.