Cemaatin kasasına büyük darbe

Fethullah Gülen Grubuna yakınlığıyla bilinen Kaynak Holding'e önceki gün yapılan Maliye operasyonunun detayları belli olmaya başladı. İncelemenin holdingin arkasında olan ve Gülen Grubunun kasası olarak nitelendirilen Mustafa Özcan'a yönelik olduğu öğrenildi.

Giriş Tarihi 28 Mart 2014, 00:00 Güncelleme 28 Mart 2014, 11:56
Cemaatin kasasına büyük darbe

İÇİNDEKİLER

Fethullah Gülen Grubuna yakınlığıyla bilinen Kaynak Holding'e önceki gün yapılan Maliye operasyonunun, Gülen Grubunun kasası olarak da nitelendirilen Mustafa Özcan'a yönelik olduğu öğrenildi. Fethullah Gülen Grubuna yakınlığıyla bilinen Kaynak Holding'in uzun süre başında bulunan Mustafa Özcan'ın grubun Fethullah Gülen'den sonraki en etkili ismi olduğu kaydediliyor.

CEMAATİN KASASI
Yetkililer, emekli vaiz olan ve İstanbul'da yaşayan Özcan için 'cemaatin kasası' ifadesinin kullanıldığını belirtiyor. Cemaatin önde gelen isimlerinden olan Fatih Üniversitesi Rektörü Şerif Ali Takalan'ın da aralarında bulunduğu, çoğunluğu yurtdışındaki üniversite rektörlerinden oluşan cemaat mensubu bazı rektörlerinin bundan birkaç yıl önce Aydın Doğan'ı ziyaret ettiğini hatırlatan yetkililer, bu ziyaretin Mustafa Özcan'ın başkanlığında gerçekleştirildiğini belirtiyor.

TETİKÇİ ARSLAN KAYNAK HOLDİNG'TE ÇALIŞTI
2006 yılında Danıştay Saldırısını gerçekleştiren tetikçi avukat Alparslan Arslan'ın en yakın arkadaşlarından birisinin de yine bir avukat olan Kemalettin Gülen olduğunu dile getiren Tevfik Diker ise 'Kemalettin Gülen Fethullah Gülen'in amcasının oğludur. Kemalettin Gülen ile Alparslan Arslan'ın, Danıştay Saldırısı'ndan önceki dönemde Cemaat'e ait Kaynak Holding'te avukat olarak çalıştıkları iddia edilmektedir.

O dönemde Kaynak Holding'in başındaki isim Mustafa Özcan'dır' diyor.

VERGİ KAÇIRDIĞI İDDİA EDİLİYOR
Bünyesinde NT mağazaları, Sürat Kargo, Sürat Bilişim gibi şirketleri barındıran Kaynak Holding, vergi kaçakçılığı iddiaları kapsamında İstanbul Mali Şube ekipleri tarafından incelemeye alındı. Holdingin Üsküdar Bulgurlu Mahallesi Şafak İş Merkezi'ndeki binasında, akşam saatlerinde başlayan incelemeler sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti. İzmir'de, 1983 yılında Çağlayan Matbaacılık ile temelleri atılan Kaynak Holding, başta eğitim yayıncılığı olmak üzere, bilişimden turizme, kargo taşımacılığından tekstile, gıdadan perakende mağazacılığa kadar, 16 farklı sektörde, 23 şirketi ve yaklaşık 8 bin çalışanı bulunuyor.

Kaynak: Yeni Şafak