Onu adam sanmıştık

Bediüzzaman'ın hayattaki son talebelerinden biri olan Abdullah Yeğin, Gülen'in ABD'deki İsrail lobisinin siyasetini desteklediğini savundu. Yeğin "Biz onu bir adam zannetmiştik. Erdoğan'a savaş açan millete savaş açmıştır" dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Mart 2014 Güncelleme 17 Mart 2014, 00:49
Onu adam sanmıştık

İÇİNDEKİLER

Bediüzzaman'ın hayattaki 6 talebesinden biri olan Abdullah Yeğin, Fethullah Gülen'i ağır sözlerle eleştirdi. Gülen'in ABD'deki İsrail lobisinin siyasetini savunduğunu söyleyen Yeğin, "Biz onu sadakatli bir insan zannetmiştik. Bizi yanılttı. Erdoğan'a savaş açan millete savaş açmıştır" dedi. 75 yıldır Risale-i Nur hizmetinde çalışan Yeğin, 17 Aralık Operasyonu ve sonrasında yaşanan süreç ile ilgili TAKVİM'e konuştu. Cemaate uyarılarda da bulunan 92 yaşındaki Yeğin şu açıklamaları yaptı:

ABD GİZLİ SERVİSİ BAŞBAKAN'A DÜŞMAN

İSRAİL LOBİSİNİ DESTEKLİYOR: Bu savaşı ABD gizli servisi ve ABD'deki İsrail lobisi gerçekleştiriyor. Maalesef Fethullah Gülen'i de kandırdılar. Gülen, onların sözünü tekrarlıyor.

BİZİ YANILTTI: ABD'ye gittiğimde görüşmüştüm Gülen'le. O zaman bu meseleler yoktu. Biz onu sadakatli bir insan zannetmiştik. Maalesef bizi yanılttı. Ben olsam onun yerinde, ABD'yi terk ederim. Mecbur muyum ben ABD'nin siyasetini desteklemeye?

ERDOĞAN'IN HİZMETİ DAHA FAZLADIR: ABD gizli servisi ve siyonizm, Başbakan Erdoğan'a düşman. Çünkü Başbakanımız dindardır. Erdoğan'ın bu ülkeye hizmeti, Gülen Cemaati'nden daha fazladır. Her yere okullar, yurtlar, İmam Hatipler açtı. Din dersleri koydu müfredata. Bunu görmezden gelemeyiz.

FETHULLAH GÜLEN'LE ALAKAMI KESTİM

YABANCI GÜÇLER KIŞKIRTIYOR: Ben Gülen'le alakamı kestim. Artık ona bir sözüm yok. Ben onu bir adam zannetmiştim. Yurt dışındaki okullarla ilgili olarak yabancı ülkeler Gülen'i tehdit ediyor. "Ya Başbakan'ı devireceksin ya da okullarını kapatırız" diyorlar. Gülen bu yüzden Başbakanı düşman olarak görüyor. Fethullah Gülen, ABD'de dört duvar arasında kalmış. Ben olsam hepsini feda ederim yine de bu ülkenin aleyhinde faaliyette bulunmam.

CHP İKTİDAR OLAMAZ: Üstad Bediüzzaman 1950'li yıllarda CHP için "Kendi oylarıyla bir daha iktidara gelemeyecek" demişti. Bugünkü gayretler nafile, CHP iktidara gelemez.

MİLLİ İRADEYE HÜRMET EDECEKLER: Adaletle hükmetmek niyetindelerse milli iradeye hürmet edecekler. Bu çizgi Risale-i Nur'a uygun değildir. Dindar hükümete savaş açılamaz. Artık bu millet uyanmıştır.

ERDOĞAN'A SAHİP ÇIKIN: Biz Nurcular olarak Başbakan Erdoğan'ı çok sevdik. İslam dünyası da tüm dindarlar da çok seviyor. Başbakan'ın muvaffak olması için dua ediyoruz. Başbakan Erdoğan'a sahip çıksınlar. Onun çok hizmeti dokundu bu ülkeye. Başbakan'a savaş açanlar bu ülkeye savaş açmıştır.

GÜLEN DÖNEMEZ

Cemaat içindeki insanlar kendi reyleriyle değil Fethullah Gülen'in emriyle hareket ediyor. Gülen de maalesef Pensilvanya'da esir tutulduğu için onu esir tutanların sözlerine uymak zorunda kalıyor. Onun ABD'de kalması için tehdit ve şantaj yapıyorlar. Cemaatin okullarını kapatmakla tehdit ediyorlar. O da elindekini tutmak için kendisine yapılan tehditlere boyun eğiyor. Gelsin Türkiye'ye bu ortamı görsün, Türkiye'de Müslümanlar'ın yaşadığı rahatlığı bir görsün. Ama gelemez. O cesareti gösteremez.

CEMAAT, RİSALE-İ NUR YOLUNDAN SAPTI

Nur Cemaati'nin en önemli altı ismi geçtiğimiz Ocak ayında bir araya gelerek bir bildiri yayınlamıştı. Abdullah Yeğin'in de aralarında bulunduğu Bediüzzaman'ın hayatta bulunan 6 talebesi, birlikte kaleme aldıkları bildiri ile Risale-i Nur yolunun siyaset ile alakası olamayacağını, Gülen cemaatinin ise Risale-i Nur yolundan saptığını belirtmişleri.

Abdullah Yeğin, Said Nursi'yi ilk kez 1940'da ziyaret etti ve bir daha ayrılmadı. Bediüzzaman bir keresinde Yeğin'e "Seni büyük biraderim Molla Abdullah yerine kabul ettim. Sen benim kardaşımsın" dedi.

Yurtlarında ve evlerinde Bediüzzaman'a ait Risaleleri okutan Gülen cemaati, kimseden izin istemeden bu kitaplarda sadeleştirmeler ve tahrifat yaparak Nur Cemaati içinde büyük tepki çekmişti.

ABDULLAH YEĞİN KİMDİR?

Abdullah Yeğin 92 yaşında bir Risale-i Nur talebesi. 16 yaşında iken Kastamonu'da Bediüzzaman ile tanıştı. Nur hareketinin her döneminin canlı bir şahidi oldu. Vefatında Bediüzzaman'ın yanında bulunan birkaç isimden biriydi. Her Risale-i Nur talebesinin evinde bulunan "İlmi, İslami, Edebi, Felsefi; Yeni Lügat" isimli eser Abdullah Yeğin'in kaleminden çıkmıştır. İlerleyen yaşına rağmen tüm Türkiye'yi dolaşarak Risale-i Nurları ve Bediüzzaman'ı anlatmaya devam ediyor. 17 Aralık operasyonu ve sonrasında yaşanan süreç ile ilgili olarak Gülen Cemaati'ne sert eleştiriler yöneltiyor.

İsa TATLICAN