BDP ve KCK dershanelere karşı değil

Cemaat Medyası dershanelerin kapatılmasının Oslo’da konuşulduğunu iddia ediyor ancak, KCK’lı Aydar, Oslo’da dershane konuşulmadığını açıkladı Mardin Milletvekili Türk ise dershanelerin kapatılmasına karşı çıkıyor.

Giriş Tarihi 26 Kasım 2013, 00:00 Güncelleme 26 Kasım 2013, 01:40
BDP ve KCK dershanelere karşı değil

İÇİNDEKİLER

Gülen Cemaati'ne ait yayın organları, dershanelerin kapatılmasının Oslo'da konuşulduğunu, PKK istediği için dershanelerin kapatıldığını öne sürüyor. Ancak KCK ve BDP kanadından yapılan açıklamalar bu iddiaları yalanlıyor. Mardin Milletvekili Ahmet Türk, dershanelerin kapatılmasına karşı çıkıyor. Öte yandan KCK yöneticisi Zübeyir Aydar da Oslo'da dershaneler konusunun hiç gündeme gelmediğini açıkladı.

BDP DERSHANELERİN KAPANMASINI İSTEMİYOR
Cihan Haber Ajansı'nın servis ettiği ve Zaman Gazetesi'nde yayınlanan haberde, Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, dershaneleri kapatma kararını eleştirdi.
Türk, "Bir sefer eğitim sisteminin tamamen değişmesi gerekir. Türkiye'nin her tarafında kaliteli eğitim koşullarının yaratılması gerekir. Bu koşullar yaratılmadığı takdirde dershanelerin kapatılması büyük tartışmalar yaratır. Hakkari'de, Şırnak'taki bir öğrenciyle İstanbul'da çok daha okul olarak imkanlara sahip olan öğrenciler arasındaki o büyük uçurumu kapatmanın yolunu aslında bulmak lazım. Siz o yolu bulamadığınız takdirde dershanelerin kapatılması biraz daha sorunlu bir geleceği beraberinde getirir" ifadelerini kullandı.



OSLO'DA BİR KELİME BİLE DERSHANE SÖZÜ GEÇMEDİ
Cemaat medyasının "dershane kapatmak PKK'ya verilen ödündür" tezine KCK'dan da yalanlama geldi. KCK yöneticisi Zübeyir Aydar Twitter''dan şu açıklamayı yaptı:

"Merhaba; bir süredir Cemaate yakın basın ve yayın organlarında "Dershaneler meselesi Oslo'da konuşuldu. Dershanelerin kapatılması PKK'ye verilmiş bir ödündür." biçiminde yayınlar yapılıyor. Bunca büyük sorunlar varken Oslo'da kimin aklına dershaneler gelir? Oslo görüşmelerinin konusu hep Kürt sorunun çözümü olmuştur. Yapılan tüm görüşmelerin tutanakları vardır. Bu tutanaklarda dershane diye bir kelime dahi geçmemektedir" açıklamasını yaptı.

İŞTE AYDAR'IN O 'TWEET'LERİ: