"STK'lar okullarda ücretsiz ders versin"

Dershanelerin okula dönüştürülmesine sivil toplumdan tam destek. Fatih Vakfı’ndan yapılan açıklamada, “Dershaneler kapatılsın, STK’lar okullarda ders versin” çağrısı yapıldı.

Giriş Tarihi 25 Kasım 2013, 10:45 Güncelleme 25 Kasım 2013, 13:19
STK’lar  okullarda ücretsiz ders versin

İÇİNDEKİLER

Dershanelerin okula dönüştürülmesi ile ilgili tartışma sürerken Fatih Vakfı'ndan ilginç bir teklif geldi. Dershanelerin kapatılmasına destek veren vakıf, STK'ların ve vakıfların okullarda ücretsiz spor, ek ders ve Kur'an dersi vermesini istedi.

Dershanelerin okula dönüştürülmesine destek veren Fatih Vakfı'ndan yapılan açıklamada, "Öğrencilere ücretsiz ders veren STK ve vakıfların okul binalarını kullanmalarına izin verilmesi talep edildi.

Açıklama şunlara yer verildi: Dershanelerin dönüştürülme girişiminin büyük tartışmalara yol açtığı şu günlerde, bizim gibi gönüllülük esasıyla ücretsiz eğitim veren kurumların önemi bir kez daha ortaya çıkıyor. Yıllar süren tecrübelerimiz gösterdi ki Türkiye'deki örgün eğitim sisteminin en büyük sorunu, devlet okullarındaki motivasyon eksikliği…

Ek gelir elde edebilmek için hafta sonları dershanelerde çalışan, özel ders veren öğretmenler, sınıftaki öğrencilerine yeterince ilgi gösteremiyor. Okuldaki aktivite eksikliği ve sosyal paylaşım ortamları olmayışı, çocukların zaten sıkıcı gelen derslerle birlikte okuldan da uzaklaşmasına neden oluyor."

Vakıfları bünyesinde hem Arapça hem İngilizce desleri verdiklerini bildiren Fatih Vakfı, "Biz Vakfımıza gelen öğrencilerin derslerne yardımcı olmak için Türkçe, Matematik ve çeşitli dersler de veriyoruz" açıklamasını yaptı.



"Bizim hedefimiz, okullardaki bu kısırdöngüyü kırmak" olduğunu açıklayan vakıftan yapılan açıklamada, şöyle denildi: "Okullar ders saatleri dışında STK'lar ve vakıfların hizmetine sunulsun. Bizler ücretsiz olarak hem öğrencilere ek ders verelim. Hem spor dersleri verelim. İsteyen öğrencilere de Kur'an ve Arapça dersleri verelim. Okulları itici mekanlar olmaktan çıkarıp çocukların isteyerek gittikleri sosyal alanlara dönüştürelim."