Kalleş'nikof!

'Kaos ekibi' Kaleşnikoflarla cenazede yürüdü. Emniyet ise o grubun maskesini düşürdü: 'Yeni bir Gazi Mahallesi olayının fitilini ateşlemek istediler.' Bu arada istihbarat birimleri, 64 DHKP-C'li teröristin peşinde

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Ekim 2013 Güncelleme 05 Ekim 2013, 00:21
Kalleş’nikof!

İÇİNDEKİLER

İstanbul Maltepe'deki Gülsuyu Mahallesi'nde uyuşturucu çetelerine yönelik yürüyüş sırasında silahla öldürülen Hasan Ferit Gedik, önceki gün Gazi Mahallesi'nde toprağa verildi. Gedik için düzenlenen cenaze töreninde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Ancak bu sırada ortaya çıkan bir grup, kaosun kol gezdiğini gözler önüne serdi.

ÇATIŞMA ORTAMI İÇİN...
Yüzlerini kırmızı örtülerle kapatan grup, Kaleşnikoflarla cenaze törenine katıldı. İşte bu grubun maskesini Emniyet çıkardı. Dün konuyla ilgili bir açıklama yapan yetkililer, Gedik'in cenazesinde kalaşnikof, pompalı tüfek ve tabancayla yürüyen silahlı kişilerin tespit edilmesi için çalışma başlatıldığını söyledi. Emniyet yetkilileri, şöyle devam etti: " Provokatörler cenazeye katılanları tahrik edip, çatışma ortamı yaratmak istedi. Yeni bir Gazi Mahallesi olaylarının fitilini ateşlemek isteyen şüphelilerin oyununa ne polis ne de cenazeye katılanlarla, halk itibar etmedi." Öte yandan istihbarat birimleri terör örgütü DHKP-C'ye yönelik önemli bilgilere ulaştı. 20'si kadın 64 teröristin Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde eylem yapmak için harekete geçtikleri belirlendi. Teröristlerden 24'ünün kimlik bilgileri tespit edildi. Tüm güvenlik birimleri olası eylem ihtimalleri üzerine harekete geçti.

POLİSİ ÇEKMEK İSTEDİLERİ
İçişleri Bakanı Muammer Güler ise konuya ilişkin şunları söyledi: "Cenaze istismar edilerek ideolojik amaçlar çerçevesinde kullanılmak istenmiştir. Ailenin son isteğinde bile örgütün propagandası yapılmak istenmiştir. Bu örgütlerin gerçek amaçlarını vatandaşların takdirine bırakmak istiyorum. Orada yapılmak istenen polisin müdahale edilmesini sağlamaktı. Bu yolla daha vahim olayların görüntülerin ortaya çıkması amaçlanmaktaydı. Ne uyuşturucu tacirlerine ne yasa dışı örgütlere ne de şehir eşkıyalarına asla müsamaha gösterilmeyecektir."


Alper SANCAR