Derin rekor

Milli sporcu Devrim Cenk Ulusoy, sabit ağırlıksız serbest stilde 86 metreye dalarak yeni dünya rekorunun sahibi oldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Eylül 2013 Güncelleme 17 Eylül 2013, 01:26
Derin rekor

İÇİNDEKİLER

Dünyaca ünlü milli sporcu Devrim Cenk Ulusoy, yeni bir dünya rekoruna imza attı. Çanakkale Küçükkuyu'da dalış çalışmalarını yürüten Ulusoy, sabit ağırlıksız serbestte tam 86 metre dalarak yeni dünya rekorunun sahibi oldu.

KENDİ REKORUNU KIRDI
Milli dalgıç ve dünya rekortmeni Devrim Cenk Ulusoy, 'sabit ağırlıklı paletsiz ip destekli serbest dalış" dalında bir rekora daha imza attı. Daha önce 81 metre ile kendisine ait rekoru zorlayan Ulusoy dün Çanakkale Küçükkuyu'da 86 metreye dalarak yeni bir rekor daha kırdı. Rekor denemesi öncesinde yaklaşık bir saat hazırlık çalışması yapan Ulusoy'un dalışının güvenliği için her türlü tedbir alındı. Her 10 metreye bir gözlemci yerleştirildi. Bir noterin de gözlemci olarak katıldığı dalış 11.20'de başladı ve 2 dakika 57 saniye sürdü. Rekor başarıyla gerçekleştirilirken, dünyaca ünlü rekortmene eski bakanlardan Kürşat Tüzmen, dünya rekoru sahibi dalgıçlarımızdan Cem Karabay ve yakın arkadaşları da eşlik etti.

REKOR FABRİKATÖRÜ
Dalış sonrasında, denemenin başarılı geçmesinin kendini çok mutlu ettiğini dile getiren Devrim Cenk Ulusoy, şunları söyledi: "2003 yılından beri dalış yapıyorum. 10 dünya rekoru, 1 Avrupa şampiyonluğu ve 2 dünya şampiyonluğum var. Dalış öncesinde 3 hafta boyunca babam ve sponsorlarımın desteğiyle hazırlık çalışmaları yaptım. Kendisi de rekor sahibi olan Cem Karabay'ın da büyük desteğini gördüm. Yeni bir rekor kırdığım için mutluyum."

10 METREDE BİR GÖZLEMCİ
Yeni rekorun Roma'da bulunan Uluslararası Dalış Konfederasyonu CMAS'a yollanacağını dile getiren Devrim Cenk Ulusoy, sözlerine şöyle devam etti: "Bütçem yetmediği için rekor tespitini yalnızca bir noter ve her 10 metreye koyduğumuz gözlemci arkadaşlarla birlikte gerçekleştirdik. Yaptığımız çekimleri de Dalış Federasyonu'na (CMAS) yollayacağız. Onların da bu rekoru onaylamasını bekliyoruz."

Recai KÖMÜR