Saraçhane'deki CHP mitinginde Başkan Erdoğan'a hakaret eden şüphelilerden 13'ü tutuklandı
CHP'nin yolsuzluk çetesinin elebaşı Ekrem İmamoğlu'nu savunmak için Saraçhane'de düzenlediği miting sırasında Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret edip güvenlik güçlerine mukavemet gösterdikleri gerekçesiyle gözaltına alınan 34 şüpheliden 15'i tutuklama talebiyle 19 şüpheli ise adli kontrol talebiyle Sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Hakimlik sorguları tamamlanan 13 şüphelinin “Cumhurbaşkanına hakaret” ve “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet” suçundan tutuklanmasına karar verildi. 19 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer şüphelilerin sorgusu devam ediyor.
Saraçhane Meydanı'nda 1 Temmuz'da düzenlenen miting esnasında Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret edip, güvenlik güçlerine mukavemet gösterdikleri gerekçesiyle gözaltına alınan 34 şüphelinin, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlandı.
Saraçhane'de Başkan Erdoğan'a hakaret eden şüpheliler adliyede
Bayrampaşa Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne götürüldü.
Saraçhane'de Başkan Erdoğan'a hakaret eden şüpheliler adliyede. (AA)
34 şüpheliden 15'i tutuklama talebiyle 19 şüpheli ise adli kontrol talebiyle Sulh ceza hakimliğine sevk edildi.
Saraçhane'de Başkan Erdoğan'a hakaret eden şüpheliler adliyede. (AA)
TUTUKLU SAYISI 13'E YÜKSELDİ
Gözaltına alınan 34 şüpheliden 7'sinin "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" ve "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlarından tutuklanmasına hükmeden hakimlik, 19 şüphelinin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasını kararlaştırmıştı.
Saraçhane'deki CHP mitinginde Başkan Erdoğan'a hakaret eden şüpheliler adliyede. (Ekran görüntüsü)
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Saraçhane'de, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret edip güvenlik güçlerine mukavemet gösteren 42 kişinin yakalandığını ve haklarında adli işlem başlatıldığını duyurmuştu.
Saraçhane'deki CHP mitinginde Başkan Erdoğan'a hakaret eden şüpheliler adliyede. (Ekran görüntüsü)
8 ŞÜPHELİ SERBEST BIRAKILMIŞTI
Şüphelilerden 8'i, işlemlerinin ardından dün serbest bırakılmıştı.
