Dopingle güreş

Altın kemeri takan Ali Gürbüz'de doping tespit edildi. Kırkpınar eski ağası ise "Doping yapan hapse atılsın" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Ağustos 2013 Güncelleme 17 Ağustos 2013, 00:00
Dopingle güreş

İÇİNDEKİLER

Spor dünyası birbiri ardına gelen doping haberleriyle sarsıldı. Son olarak Er Meydanı karıştı! 652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde üst üste üçüncü kez başpehlivan olarak Altın Kemer'i takan Ali Gürbüz'ün dopingli olduğu öne sürüldü. Gürbüz iddiaları reddederken Kırkpınar eski ağası işadamı Murat Köse, yaşananlara tepki gösterdi. Köse, 'Yağlı Güreş Federasyonu' kurulması gerektiğini söyledi. İlginç iddialarda bulunan işadamı Köse, "Benim iddiam net ve sabitti. 652. Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nde doping yapıldığını söylemiştim. Haklılığım ortaya çıktı. Keşke ben haklı olmasaydım da ata sporumuz yağlı güreşin büyük tarihine bir kara leke düşmeseydi" diye konuştu.

'MEN CEZASI KESİNLİKLE YETMEZ'
Yetkilileri göreve çağıran Köse, şöyle devam etti: "Bugünleri de gördük. 24 yıldır Kırkpınar'a gidip geliyorum. Böyle seviyesiz bir yıl yaşamadık. Spor Bakanımız Sayın Suat Kılıç ve Güreş Federasyonu Başkanımız Sayın Hamza Yerlikaya yağlı güreşteki bu rezalete derhal el atmalı ve sorumluları cezalandırmalıdır. Doping yapan sporcuya müsabakalardan men cezası da yetmez kesinlikle hapis edilmeleri lazımdır. Ancak bu şekilde caydırıcı olur."

PARA HIRSI YÜZÜNDEN
İçişleri Eski Bakanı Saadettin Tantan, doping iddialarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Ata sporuna olan tutkusuyla bilinen Tantan, şunları söyledi: "Para kazanma hırsı, tüm her kesimde olduğu gibi maalesef spora da sıçradı. İnsanlar kısa sürede hedefe ulaşmak istiyor. Bu da sporcularda doping olarak karşımıza çıkıyor. Türkiye'de doping kullanmama bilinci oluşturulmalı. Hatta ilkokuldan başlayarak bu konuda herkes bilinçlendirilmeli. Daha sonra da sıkı bir denetim yapılmalı. Doping olaylarında hapis cezası elbette çözüm değildir."

Mevlüt YÜKSEL