Gösterilere yabancı!

Taksim'deki olaylar duruldu. Beşiktaş'a hakim olan gerilim ise devam etti. Gözaltındaki 120 kişi arasında 4 yabancı uyruklu kişinin bulunduğu ortaya çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Haziran 2013 Güncelleme 06 Haziran 2013, 01:37
Gösterilere yabancı!

İÇİNDEKİLER

Gezi eylemi olayları Taksim'de yatışırken, çatışmaların adresi Beşiktaş'a hakim olan sessizlik, önceki gece yerini gerginliğe bıraktı. Göstericiler, Dolmabahçe Sarayı'nın önünde güvenlik güçleriyle karşı karşıya geldi. Polis ekiplerinin, "Dağılın" uyarısını dikkate almayan direnişçiler, polislere havai fişek fırlattı. Polisler, göstericilere biber gazıyla müdahale etti. Emniyet, yurt genelindeki gösterilerde 120 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Bu kişilerin arasında Erasmus programı gereği Türkiye'ye giriş yapan Yunan, Fransız ve Hindistan uyruklu 4 öğrencinin de bulunduğu öğrenildi.

SAHTE GİRİŞİM
Bu arada provokasyon amacıyla 200 bine yakın sahte twitter hesabı açıldığı belirlendi. Provokatörlerin yakalanması için çalışma başlatıldı.

* * *
KIZILAY'DAN GAZALAY'A
Eylemcilerin iletişim kaynağı olan Twitter'da Gezi mizaha döküldü. Zekice yorumlar ve benzetmeler ise somurtan yüzleri gülümsetti:
* Ankara'da semt isimleri değişiyor. "Gazılay", "Dövenpark", "Tomalı Hilmi"
* Biberi bal eyledik. Meydanları dar eyledik.
* Yeni demokrat gençlik: Tek yol çikolata
* Mustafa Keser'in askerleriyiz.
* Starbucks'ın duvarına... Yaşasın tam bağımsız Kuru Kahveci Mehmet Efendi...
* Bu akşam devrim partisi var. Tüm halkımız davetlidir. (Pilavlı)
* Sizin biberiniz varsa bizim de UEFA Kupamız var.
* Allahını seven defansa gelsin.

* * *
SON NEFESTE SUÇ DUYURUSU
Ankara'daki olaylarda başından yaralanan ve yoğun bakımda tutulan işçi Ethem Sarısülük'ün (26) ailesi, polisler hakkında suç duyurusunda bulundu. Hatay'da yaşamını yitiren Abdullah Cömert'in ölümüyle ilgili olay yeri incilemesi jandarma tarafından yapılıyor.

* * *
PAMUK SES VERDİ
Dünyaca ünlü Nobelli yazar Orhan Pamuk, sosyal medyada kendisine yönelik tepkilerin ardından Gezi Parkı protestolarıyla ilgili sessizliğini bozdu. Türkiye'nin uluslararası kamuoyundaki en tanınmış seslerinden olan Pamuk, kaleme aldığı yazıda, çocukken yaşadığı evin önündeki bir kestane ağacından bahsetti ve ekledi: "Taksim Meydanı bütün İstanbul'un kestane ağacıdır. Gezi'de yaşananlar gelecek konusunda umut veriyor."

* **
ADLiYEDE ARBEDE..
İstanbul Adalet Sarayı'nda, bir grup avukat dün Gezi Parkı eylemi yaptı. Gruptakiler polisin uyarılarını rağmen gösteriyi sürdürdü. Güvenlik görevlileri ile avukatlar arasında arbede çıktı. Gruptakiler daha sonra dağıldı.

* * *
* Gezi Parkı'ndaki direniş dün Miraç Kandili ile devam etti. Eylemciler, parktaki vatandaşlara Kandil simidi dağıttı.
* Ücretsiz hizmet veren "Devrim Market" eylemcilerin ihtiyaçlarını karşılıyor. Gezi destekçileri, "İçki yok, çatışma yok, şiddet yok, barış var, dua var, Kandil simidi var" dedi.
* Gezi Parkı'nda bulunan bir grup, Miraç Kandili nedeniyle dua okuyup, namaz kıldı.



FERiT ZENGiN - Veli SARIBOĞA - Ersan ATAR