Mor'alman sıfır

Güzellik merkezi sahibi Altıntaş, kendisini doktor diye tanıttı. Hastadan aldığı yağları, süzgeçte yıkadı. Tedavi ettiği Kıymet Kaya'nın yüzünü morarttı. Estetik kurbanı soluğu savcılıkta aldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Nisan 2013 Güncelleme 27 Nisan 2013, 02:07
Mor’alman sıfır

İÇİNDEKİLER

İstanbul'da yaşayan Kıymet Kaya (39), yüzündeki güneş lekesinden kurtulmak için Bakırköy'deki "Güzellik Fabrikası"na başvurdu. İddiaya göre, merkezin sahibi Banu Altıntaş (36), kendisini doktor olarak tanıttı. Kaya'ya, 5 Şubat 2012'de "liposuction" tedavisi uyguladı. Genç kadının karnından yağ alan Altuntaş, yağı hastanın yüzüne enjekte etti.

DOLANDIRICILIK DAVASI
Kaya'nın yüzü eskisinden daha beter oldu. Altıntaş ise yüzü moraran hastaya alerji ilacı yazdı. Ancak Kaya'nın yaraları kötüleşti. Yüzünün bir daha iyileşemeyeceğini öğrenen genç kadın yıkıldı. Güzellik merkezine giden Kaya, Altıntaş'ın hastalardan aldığı yağları makarna süzgecinde yıkadığını ve kaşıkla enjektöre doldurduğunu duyunca şok yaşadı. Soluğu savcılıkta aldı. Soruşturma sonunda Altıntaş'ın doktor olmadığı ortaya çıktı. "Sahte doktora", "dolandırıcılık" suçundan 5 yıla kadar, "taksirle yaralama" suçundan da 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

'DOKTOR DEĞİL İŞLETMECİYİM
İddiaları reddeden Banu Altıntaş, sahte çıkan diplomaların kendisine ait olmadığını söyledi. Altıntaş, "Ben işletmeciyim. Orada çalışmıyorum. Kaya, ameliyatı başkasına yaptırıp bana gelmiş. Merkezde 'liposuction' yapmıyoruz, doktorlara yönlendiriyoruz. Diplomalardaki fotoğrafı çekmecemden almış olabilirler. İftira davası açacağım" dedi.

'ÖLMEDİĞİME ŞÜKREDİYORUM'
Estetik kurbanı Kıymet Kaya, geçirdiği operasyon nedeniyle hayata küstüğünü söyledi ve ekledi: "Banu Altıntaş, bana doktor olduğunu söyledi, inandım. Duvarında diplomaları vardı. Hepsi sahteymiş. Ölmediğime şükrediyorum. Yüzüm işte bu hale geldi. Başka doktora gitmeseydim herhalde yüzüm çürüyecekti. Bu kadın her yönden beni tüketti."

OSMAN ASİLTÜRK