Cevapsız acı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Mart 2013 Güncelleme 25 Mart 2013, 00:00
Cevapsız acı

İÇİNDEKİLER

Üniversiteyi hayat meselesi yapan sistem, bir aileyi yaktı. Yürekleri dağlayan olay, Kayseri'de meydana geldi. Kayseri'de yaşayan Turan Salur, YGS'ye girecek olan oğlu Ali Can Salur'u dün sabah Erciyes Üniversitesi yerleşkesine götürdü. Can büyük bir heyecanla sınava girdi. Babası da onu okul dışında beklemeye koyuldu. Saatler geçtikçe, babanın heyecanı da arttı. Oğlu içerde ter dökerken o ise dışarıda aynı durumdaydı. 160 dakikalık sınav bitti. Turan Salur, bu sırada arabasını almak için üniversite yerleşkesinde bulunan otoparka gitti. Ancak bir daha dönmedi. Heyecanla oğlunu bekleyen adam, kalp krizi geçirdi. Ekipler Salur'u hastaneye götürmek istedi. Ancak çok geçti. Zira Salur, yaşamını yitirmişti. Sınav çıkışında babasının cansız bedeni ile karşılaşan Can, yaşananlara isyan etti. Talihsiz genç, "Ben bu saatten sonra sınava kazansam ne olur, kazanmasam ne olur" diyerek feryat etti.

VELİLER İSYAN ETTİ
Sınav sonrasında yaşanan acı olaya tanık olan aileler, isyan etti. Bu sistemin hem çocukları hem de aileleri üzdüğünü belirtti. Veliler "Çocuklarımızda n çok biz heyecanlanıyoru z. Böyle sınav olmaz olsun" dedi...

DRAMIN TANIĞI
Turan Salur'un eşi Ayşe Salur da evladını dışarda bekliyordu. Ancak otoparka giden eşi dönmeyince meraklandı. O da peşinden gitti. Gördüğü manzara ise onu yerle bir etti. Eşinin cansız bedeni ile karşılaşan kadın, güçlükle sakinleştirildi.