Böceklendik!

Başbakan'ın ofisinde bile böcek bulunması, herkesi paniğe sürükledi. İşin uzmanı ise TAKVİM'e ilginç bilgiler verdi: Birçok kişi birbirini dinliyor. Ama elbette çözümü var!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Aralık 2012 Güncelleme 30 Aralık 2012, 01:48
Böceklendik!

İÇİNDEKİLER

Yüzde yüz garantili 'böcek' temizliği yapılır... Bu slogan, Türkiye'de en üst düzey bürokratların, siyasilerin ve patronların sık sık kapısını çaldığı, casus böcekleri bulmakla görevli şirkete ait... Başbakan Erdoğan'ın da ofisinde dinleme cihazı bulunmasının ardından bu tür şirketlere ilgi arttı. Türkiye'de 6 yıldır faaliyet gösteren firmanın sahibi Bahattin Turgut ise "casus böcekler" ile ilgili bilinmeyenleri TAKVİM'e anlattı:

TELEFONA DİKKAT:
Cep telefonunun ışığı yanıp sönüyorsa, kendiliğinden hoparlöre geçiyorsa şüphelenin! Ayrıca yüklü faturalara da dikkat edin. Çünkü izniniz dışında telefonunuz mesaj gönderir. Bir de internet limitlerinizi kontrol edin. Bunlar varsa dinleniyorsunuzdur...

NASIL KORUNULUR?:
Ofisinizdeki elektronik aletlere sizden başka kimsenin anlayamayacağı işaretler koyun. Elektronik hediye kabul etmeyin. Odanıza giren tamircileri asla tek başlarına bırakmayın.

MÜZİK AÇMAK İŞE YARAMAZ:
Dinlenilmemek için televizyon, müzik açmak çözüm olmaz. Çünkü yeni yazılımlar insan seslerini filtre ediyor...

KİMLER DİNLETİYOR?:
Üst düzey bürokratlar, siyasiler ve şirket sahipleri bize en çok başvuranlar... Müdürler patronunu, patronlar elemanlarını dinliyor. Bazen eşlerini dinletmek isteyen kadınlar da geliyor. Böcek bulduğumuzda bunu kimin yapabileceğine yönelik ipuçları veriyoruz. Örneğin, odada az mı çok mu zaman harcamış, cihaz profesyonel mi amatör mü... Hepsini söylüyoruz...

* * *
TELE-TEDBiR!
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın dinlendiği ortaya çıkınca üst düzey tedbirler alındı. Başbakan ve bakanlara, ASELSAN'ın şifreli telefonlarından sonra geçen hafta da TÜBİTAK tarafından üretilen ve dinlenmesi imkansız olan telefonlar dağıtıldı. Kabine üyelerinin konuşmaya başladığı "böceksiz" telefonların yazılım ve kriptoları bilişim teknolojisindeki son gelişmeler dikkate alınarak geliştirildi.

KRİPTOLU...
Bu telefonlar, her "Alo"da yeni bir kripto oluşturarak dinlemeyi imkansız hale getiriyor. Konuşma bittiği an eski kripto otomatik olarak siliniyor. Bu telefonların önümüzdeki yıl, satışa sunulabileceği belirtiliyor.

ÇOK AZ ÜRETİLDİ
ASELSAN ve TÜBİTAK tarafından üretilen kriptolu telefonlar, şu anda sadece Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakanlar ve Genelkurmay Başkanı'nda bulunuyor.

* * *
SOSYETE KUAFÖRÜ KARISINI DİNLETTİ
İstanbuL Nişantaşı'nda, sosyetik kuaför Erhan M.'nin açtığı boşanma davası üzerine karşı dava açan eşi G.M., eşinin kendisine şiddet uyguladığını öne sürdü. G.M. kocasını kesinlikle aldatmadığını belirterek "Haberim olmadan eve kamera, ses kayıt cihazları yerleştirmiş, beni dinlemiş" dedi. Boşanmak isteyen G.M., 150 bin lira tazminatın yanı sıra aylık bin lira nafaka istedi.

* * *
KİMİN KULAĞI KİMDE?
İSTİHBARAT: Casusları
BÜROKRATLAR: Birbirini
ADALET: Suçluları
ŞİRKET SAHİBİ: Hissedarları
MÜDÜR: Patronu
PATRON: Çalışanları
KADIN: Eşini ve sekreterini
İŞADAMI: Rakiplerini
ÇAPKIN: Yasak aşkını
MAFYA: Herkesi dinliyor...


Burcu ÇALIK - Hüsniye ORAL - Ali OKTAY