Suriye sınırında şiddetli patlama

Suriye sınırındaki Rasulayn kentinde şiddetli bir patlama meydan geldi. Bombalama nedeniyle Ceylanpınar ilçesinde de camlar kırılırken, bir şarapnel parçası da ilçe merkezine düştü.

Giriş Tarihi 12 Kasım 2012, 00:00 Güncelleme 12 Kasım 2012, 12:51
Suriye sınırında şiddetli patlama

İÇİNDEKİLER

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine komşu olan Suriye'nin Rasulayn kentini ele geçiren muhaliflere karşı, Esad güçleri helikopterle karşılık vermeye başladı. Dün öğle saatlerinde Rasulayn'a bomba bırakan Esad helikopteri, bugün de sabah saatlerinde ikinci kez bölgeye gelerek yeniden bomba bıraktı. Muhalifler ise helikoptere, uçaksavarla karşılık vermeye çalışırken, helikopter kentin üzerine alçalmadan ikinci bomba bıraktıktan sonra bölgeden uzaklaştı. Daha sonra askeri bir uçakla da bombalama yapılırken, bombalama nedeniyle Ceylanpınar ilçesinde de camlar kırılırken, bir şarapnel parçası da ilçe merkezine düştü.

TÜRKİYE SINIRINA 200 METRE UZAKLIKTA

Esad'a bağlı helikopterin bomba bırakmasının ardından bir savaş uçağı bölgeye gelerek bomba bıraktığı noktanın, Ceylanpınar sınırına yaklaşık 200 metre uzaklıkta bulunduğu belirtildi. Bombalama esnasında Ceylanpınar ilçe merkezi de etkilenirken, çok sayıda şarapnel parçasının düştüğü Ceylanpınar'da bazı ev ve işyerleri ile birlikte resmi dairelerin camları kırıldı, bir Türk vatandaşı da yaralandı.

6 SURİYELİ ÖLDÜ

Bombalama nedeniyle 6 Suriyelinin öldüğü bildirilirken, olay sonrasında çok sayıda yaralı Ceylanpınar ilçe merkezindeki Kara Hudut Sınır Kapısı'na getirilip, buradan ambulanslarla Ceylanpınar Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Getirilen yaralı sayısının 20 olduğu, ancak yaralı sayısının artabileceği kaydediliyor.

"SURİYE JETLERİ BOMBALADI''

Ceylanpınar Belediye Başkanı İsmail Arslan, görgü tanıklarının ifadelerine göre, Suriye jetlerinin sınırdaki bazı yerleşim merkezlerini bombaladığını söyledi. Kendisinin de çok şiddetli bir patlama sesi duyduğunu ve patlamanın etkisiyle Ceylanpınar'da da bazı ev, iş yeri ve kamu binalarının camlarının kırıldığı ifade eden Arslan şunları söyledi:

''Görgü tanıklarının anlattığına göre Suriye jetleri kendi taraflarındaki bir yerleşim yerini bombaladı. Büyük bir patlama oldu. Suriye tarafında 50 civarında ölü olduğu söyleniyor. Hem Suriye tarafında hem de patlamanın etkisiyle kırılan camlar nedeniyle Ceylanpınar'da yaralananlar var. Şarapnel parçaları sınırdaki TMO binasına da isabet etti. Ambulanslar sürekli yaralı taşıyor. Her tarafta şarapnel parçaları var. Ceylanpınar çarşı merkezinde camlar kırık.''

Belediye Başkanı İsmail Arslan, Suriye jetinin bombardımanın ardından sınır ihlali yaptığını da iddia etti. İlçede büyük bir telaş hali olduğunu ve herkesin hastanelere koştuğunu aktaran Arslan, belediye hoparlörlerinden sürekli anons yaparak, insanları sınır hattından uzaklaşmaları konusunda uyardıklarını kaydetti.