Ergin'den açlık grevi açıklaması

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, cezaevlerinde süren açlık grevleri ile ilgili açıklama yaptı.

Giriş Tarihi 24 Ekim 2012, 00:00 Güncelleme 24 Ekim 2012, 15:20
Ergin’den açlık grevi açıklaması

İÇİNDEKİLER

Adalet Bakanı Sadullah Ergin cezaevlerinde süren açlık grevlerinin sona erdirilmesi gerektiğini söyledi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Sincan Cezaevi kampüsündeki açlık grevi yapan hükümlü ve tutuklularla görüştü. Görüşmenin ardından basın toplantısı düzenleyen Adalet Bakanı Ergin, "Bu eylemi yapan hükümlü ve tutuklulara söylüyorum: Kendi bedenleriniz, kendi sağlığınız, sizi sevenler ve sevdikleriniz için bu bayram arefesinde bu eylemden vazgeçmelerini söylüyorum. AB sürecinde mevcut şartlarını yenileyen, irade sahibi bir hükümeti var. Bu hedef noktasında güçlü bir yürüyüş üzerinde olduğumuzu da ifade ediyorum" dedi.

BAKAN TALEPLERİ DİNLEDİ

Sincan'da kalan hükümlü ve tutuklular içinde açlık grevi yapan erkek ve kadın hükümlülerle görüştünü belirten Ergin, " Bu düşüncemi onlarla da paylaştım. Kendi açımdan da faydalı olduğunu düşündüğüm temaslar olduğunu düşünüyorum.Onların taleplerini de dinledik, kendi düşüncelerimizi de paylaştık. Söylediğim çerçevede bir diyalog yaşandı. İmkan dahilinde olan adımlar tarafımızdan atılıyor. Savunma tarafında çalışmalar yapılıyor" ifadelerini kullandı.

GREVİN SEBEBİ CEZAEVİ ŞARTLARI DEĞİL

Türkiye'de 680 civarında hükümlü tutuklu açlık grevleri yaptığı bilgisini veren Ergin, "Bugün bu açlık grevleri cezaevinin mevcut şartlarına yönelik bir eylem değildir. Farklı sorun alanalrına dönük bir takım talepleri kapsayan eylemlerdir. Bunlar da bilinen taleplerdir. Türkiye uzunca bir süredir demokratik hakların genişletilmesi noktasında çok önemli gelişmeler sağlamıştı, bu çalışmalarına da devam eden bir ülke. Bu çalışmaların olgunlaştırılması ve uzmanların katkılarının alınmasıyla beraber Bakanlar Kurulu'nun görüşüne sunulacak" şeklinde konuştu.

Bakan Ergin, tedavi için erteleme çalışmaları ile ilgili bilgi vererek 300 mahkumunun durumunun incelendiğini ifade etti. Ertelemenin artık 1 yıl süreyle yapılabileceğini söyleyen Bakan Ergin, var olan maddelerde de iyileştirme yapıldığını kaydetti. Bakan Ergin, anne, baba, eş, çocuklarının ölümü nedeni ile ailenin ticari faaliyetlerini yürütemez hale gelmesi durumunda 1 yıla kadar ceza ertelemesi gidilebileceğini belirterek, "Bu iyileştirmeler bundan sonraki süreçte de devam edecek" dedi.

Yurt genelinde, PKK ve KCK davalarından tutuklu ve hükümlü 680 mahkum 43 gündür açlık grevi yapıyor.