İzmir'de keşif uçağı düştü

İzmir'de THK'ya ait bir keşif uçağı düştü: 1 ölü.

Giriş Tarihi 06 Ekim 2012, 00:00 Güncelleme 06 Ekim 2012, 16:27
İzmir’de keşif uçağı düştü

İÇİNDEKİLER

İzmir Ödemiş'te THK'ya ait bir eğitim uçağı düştü. İlk gelen bilgilere göre 1 kişi öldü, 1 de yaralı var. Ayrıntılar birazdan sabah.com.tr'de.

İzmir Vali Vekili Ardahan Totuk, Selçuk ilçesinden kalkan Türk Hava Kurumu'na (THK) ait bir eğitim uçağının Beydağ ilçesinde düştüğünü, kazada öğretmen pilotun yaşamını yitirdiği, pilot adayı öğrencinin ağır yaralı olarak kurtulduğunu bildirdi.

Totuk, Selçuk Efes Havaalanı'ndan saat 11.15'te kalkan Türk Hava Kuruma'na ait bir eğitim uçağının saat 12.00 civarında Beydağ ilçesine bağlı Çomaklar köyü yakınlarında düştüğünü kaydetti.
İlçe merkezine 6 kilometre uzaklıktaki köyün yakınlarında meydana gelen kazanın hemen ardından arama kurtarma çalışması başlatıldığını ve uçak enkazına ulaşıldığını kaydeden Totuk, uçaktaki pilot öğretmen Ahmet Can Damarsardı'nın yaşamını yitirdiğini, pilot adayı öğrenci Volkan Umudum'un ise ağır yaralı olarak kurtarıldığını söyledi.

Totuk, kazada yaralanan pilot adayı Umudum'un, ambulans helikopterle İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldığını bildirdi.