İşte MGK bildirisi

Giriş Tarihi 28 Ağustos 2012, 00:00 Güncelleme 28 Ağustos 2012, 18:43
İşte MGK bildirisi

İÇİNDEKİLER

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının ardından yayımlanan bildiride, toplantıda terör eylemlerinin ele alındığı, bu eylemlerin vatandaşların huzur ve refahına en fazla zararı verdiği belirtilerek, "Büyük küçük, kadın erkek farkı gözetmeksizin halkın mal ve can güvenliğine kast eden terör örgütünün milletimizin duygu birliğini bozamayacağına olan inanç teyit edilmiştir" denildi.

Bildiride ayrıca toplantıda Suriye konusunun da masaya yatırıldığı bildirilerek, Suriye'deki otorite boşluğunu istismar etmek isteyecek terörist unsurların faaliyetlerinin ve ülkedeki çatışma ortamından kaynaklanan Türkiye'nin ulusal güvenliğine yönelik tehdit ve riskleri bertaraf edilmesine yöneltilmiş güçlü bir iradenin teyit edildiği de kaydedildi.

Yyımlanan bildiride, Suriye'de yaşanan olayların yarattığı otorite boşluğunun "terörist unsurlar tarafından" istismar edilebileceği vurgulanarak, "Suriye'deki otorite boşluğunu istismar etmek isteyecek terörist unsurların faaliyetlerinin yanı sıra ülkedeki çatışma ortamından kaynaklanan ulusal güvenliğimize yönelik tüm tehdit ve risklerin giderilmesine yönelik güçlü irade teyit edilmiştir" denildi.

Nükseden kulak rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden geçici bir süre için çıkan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu yaklaşık 3 saat sürdü. MGK sonrasında yayımlanan bildiride, toplantıda iç ve dış gelişmelerin ele alındığı, bu çerçevede vatandaşların yaşam hakkını hiçe sayarak gerçekleştirilen terör eylemlerinin görüşüldüğü, terörün vatandaşların huzur ve refahına en fazla zararı verdiği belirtildi. Yaş ve cinsiyet gözetmeden halkın can ve mal güvenliğine kasteden terör örgütünün milletin "duygu birliğini bozamayacağının" altının çizildiği bildiride, "Terörle mücadelenin hukuk içerisinde, halkımızın can ve mal güvenliği korunarak hassasiyetle ve kararlılıkla sürdürüleceği vurgulanmıştır" ifadelerine yer verildi.

"SURİYELİ SIĞINMACILAR KONUŞULDU"

Bildiride Suriye'de yaşan gelişmelere ve Türkiye'ye etkilerine de yer verilerek, bu ülkede rejimin sivil halka yönelik düzenlediği saldırıların ve bu çerçevede oluşan güvenlik sorunlarının ele alındığı, toplantıda Türkiye'de sayıları 80 bine yaklaşan Suriyelilerin ihtiyaçlarının karşılanması ve önümüzdeki dönemde alınabilecek tedbirlerin üzerinde durulduğu belirtildi.

"TERÖRİSTLER SURİYE'DEKİ OTORİTE BOŞLUĞUNU KULLANABİLİR"

Suriye'deki otorite boşluğunu istismar etmek isteyebilecek terörist unsurlara da dikkat çekilen bildiride özetle şu ifadelere yer verildi:

"Toplantıda, Suriye'deki otorite boşluğunu istismar etmek isteyecek terörist unsurların faaliyetlerinin yanı sıra ülkedeki çatışma ortamından kaynaklanan ulusal güvenliğimize yönelik tüm tehdit ve risklerin giderilmesine yönelik güçlü irade teyit edilmiştir. Suriye halkının meşru talepleri doğrultusunda demokratik dönüşüm sürecinin ivedilikle tamamlanmasının taşıdığı önemin vurgulandığı toplantıda, bu doğrultuda çabaların uluslararası toplumla eş güdüm halinde sürdürüleceği kaydedilmiştir."


ANKA