Yahşi Batı Üsküdar

Üsküdar'ın ağır konukları... ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Philip Gordon, ABD Büyükelçisi Ricciardone ve İstanbul Başkonsolosu Frederic Kilner, Üsküdar'da Karagöz-Hacivat oyununda rol aldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Ağustos 2012 Güncelleme 01 Ağustos 2012, 00:17
Yahşi Batı Üsküdar

İÇİNDEKİLER

Üsküdar Belediyesi'nin Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde düzenlediği Fasl-ı Ramazan etkinlikleri, çok ilginç bir gösteriye sahne oldu... ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Philip Gordon, Ankara Büyükelçisi Ricciardone ve İstanbul Başkonsolosu Frederic Kilner, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'nın "Karagöz-Hacivat olur musunuz?" teklifine hiç düşünmeden 'Evet' cevabını verdi.

BAŞKONSOLOS HACİVAT OLDU
Sahneye çıkan Gordon ve ABD Büyükelçisi Ricciardone fes ve yelek giyerken, Başkonsolosu Kilner, Hacivat oldu. Ricciardone, "Ramazan'ın İslam dininde önemli bir yeri var. 11 ayın sultanı Ramazan cömertlik, kardeşlik ve hayırseverlik gibi evrensel değerlerin yaşandığı güzel bir ay" dedi. Başkan Kara, etkinliğe katılma talebinin ABD'li diplomatlardan geldiğini belirterek, "Üsküdar'da yapılan Ramazan etkinliklerini televizyondan izlemişler ve beni telefonla arayarak, 'Bir etkinliğinize katılmak istiyoruz' talebinde bulundular. Biz de bunun uygun olabileceğini söyledik. Güzel bir organizasyon oldu" diye konuştu. Oyunun sonunda salonu dolduran 2 bin 500 kişi ABD'lilerin performansını beğendi ve kendilerini ayakta alkışladı.