'Gay, ırkçı ve sorunluydu'

Norveç'te 77 kişiyi katleden Anders Behring Breivik'in duruşması dün yapıldı. Duruşmaya tanık olarak çağırılan arkadaşları Breivik hakkında "Gay, ırkçı ve sorunlu birisiydi" yorumunu yaptılar.

Giriş Tarihi 30 Mayıs 2012, 00:00 Güncelleme 30 Mayıs 2012, 02:25
’Gay, ırkçı ve sorunluydu’

İÇİNDEKİLER

Norveç'te 77 kişiyi öldürmekten yargılanan Anders Behring Breivik'in bugün duruşmasına başlandı. Mahkemeye tanık olarak Breivik'in arkadaşlarının da çağırılmasına karar verildi. Mahkemede Anders Behring Breivik hakkında bildiklerini anlatan arkadaşları "Breivik eşcinseldi ve bu durum kendisini bunalıma sokuyordu. Birisi hem cinsel bir tercih yapıp hem de bu konuda nasıl bunalıma girebilir" yorumu yaptılar.

Saldırıdan bir süre önce bütün arkadaşlarıyla bağlarını koparttığı da ortaya çıkan Breivik, katliamdan kısa bir süre önce yeni tanıştığı kişilerle ateşli siyasi tartışmalara girmekten de çekinmemiş.

"Çok ciddi ve asosyal birisi" olarak da tanımlanan Anders Behring Breivik arkadaşlarının dediğine göre Aryan ırkı özelliklerine "daha" fazla sahip olabilmek için birkaç sene önce burnundan estetik ameliyatı da olmuş.

Genel olarak Anders Behring Breivik'in ruh sağlığının bozuk olduğu konusunda ortak bir karara varılmış durumda fakat yetkililer bu durumun böylesin bir katliamdan kurtulmasına asla yetmeyeceğini belirtiyor.

Anders Behring Breivik'in yargılanmasının haziran sonuna doğru tamamlanacağı düşünülüyor. Alacağı ceza konusundaysa Norveç yasaları gereği 21 yıl düşünülüyor.