1974 tarihli 70 bin liralık çekin sevinci kısa sürdü

Mustafakemalpaşa ilçesinde, babası adına 38 yıl önce yazılan 70 bin liralık çeki bulan bir çiftçi, soluğu banka şubesinde aldı.

Giriş Tarihi 21 Mayıs 2012, 00:00 Güncelleme 21 Mayıs 2012, 17:44
1974 tarihli 70 bin liralık çekin sevinci kısa sürdü

İÇİNDEKİLER

Günü geçtiği için ödeme yapılamayacağı öğrenen çiftçi, sevinçle gittiği şubeden üzgün ayrıldı.

Yeşilova beldesinde oturan evli ve 2 çocuk babası Kadir Kozluca (61), gazetecilere yaptığı açıklamada, babası İsmail Kozluca'nın 16 yıl önce vefat ettiğini söyledi.

Babasına ait evrak dolu çantaya yıllarca dokunmadıklarını anlatan Kozluca, bir süre önce bu çantayı açtıklarını ve içinden, yeni kesilmiş gibi görünen çek çıktığını ifade etti.

Kozluca, babası adına 38 yıl önce yazdırılan 70 bin liralık çeki bulunca çok sevindiklerini belirten Kozluca, şunları kaydetti:

''Babamın ölümünden 16 yıl sonra bulduğumuz çeki, tahsil etmek için büyük sevinçle bankaya gittim. Şube yetkilileri, günü geçtiği için ödeme yapılamayacağını bildirince, çok üzüldüm. Paraya çok ihtiyacım vardı ama tahsil edemedim. Babam bu çeki unutmuş olmalı ki bugüne kadar geldi. Keşke o zamanlarda tahsil edebilseydik.''

Banka kayıtlarına baktırarak çeki yazan kişiye ulaşmaya ve tahsil etmeye çalışacağını anlatan Kozluca, ''Biz o zamanlar çeltik üretimi yapıyorduk. O dönem babam çeki tahsil etmiş olsaydı belki de 300 dönüm arazi satın alabilirdik. O yıllarda arazi ucuzdu'' dedi.