Konya karayolu ulaşıma kapandı

Şiddetli rüzgarın etkisi ile oluşan kum fırtınası nedeniyle görüş mesafesinin sıfıra düştüğü yol ulaşıma kapandı...

Giriş Tarihi 18 Nisan 2012, 00:00 Güncelleme 18 Nisan 2012, 16:29
Konya karayolu ulaşıma kapandı

İÇİNDEKİLER

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Habib Soluk, şiddetli rüzgarın oluşturduğu kum fırtınası nedeniyle Cihanbeyli-Konya arasında karayolunun trafiğe kapatıldığını bildirdi.

Soluk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara-Konya arasında şiddetli rüzgarın etkisiyle oluşan kum fırtınası oluştuğunu ifade etti.

Kum fırtınası nedeniyle görüş mesafesinin zaman zaman sıfıra inmesinden dolayı Ankara-Konya karayolunun Cihanbeyli-Konya kesiminin saat 13.00'den itibaren trafiğe kapatıldığını kaydeden Soluk, yolun kapalı olan bölümünde mahsur kalan araçların bulunduğunu açıkladı. Mahsur kalan araç ve yolculara yardım için yola çıkan Karayolları Genel Müdürlüğü'ne ait 2 aracın, görüş mesafesinin düşük olması nedeniyle kaza yaptığını belirten Soluk, fırtınanın etkisini yitirmesini beklediklerini, görüş mesafesinin uygun hale gelmesinden sonra yolun trafiğe açılacağını söyledi.

Fırtınanın İstanbul'da kara, deniz ve havayolu ulaşımını da olumsuz etkilediğini kaydeden Soluk, rüzgarın hızının saatte 120 kilometreye kadar çıkması üzerine Boğaziçi Köprüsü'nün trafiğe kapatıldığını ifade etti. Rüzgarın hızının saatte 70 kilometrenin altına düşmesi üzerine köprünün tekrar trafiğe açıldığını belirten Soluk, rüzgarın hızının 80 kilometreye çıkması üzerine Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde yüksek araçların geçişinin kısıtlandığını açıkladı.