Yeni haftada havalar nasıl olacak?

Türkiye bu sene tabiri caizse kara doydu denilebilir. Son soğuk hava dalgası ile yine yollar kapandı, okullar tatil edildi. Peki yeni hafta da havalar nasıl olacak.

Giriş Tarihi 04 Mart 2012, 00:00 Güncelleme 04 Mart 2012, 14:47
Yeni haftada havalar nasıl olacak?

İÇİNDEKİLER

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkenin kuzey ve doğusunda aralıklarla görülecek olan yağışların; Karadeniz kıyılarında karla karışık yağmur, yüksekleri ile diğer yerlerde kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Yağışların; Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu (Erzurum, Bingöl, Ağrı, Iğdır, Muş, Bitlis, Van, Hakkari, Şırnak), Güneydoğu Anadolu'nun doğusu(Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt) ile Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere ülkemizin iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemiz genelinde 1 ila 3 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Karadeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda kuvvetli olarak (40-60 Km/saat) esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Kar yağışlarının; Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu (Erzurum, Bingöl, Ağrı, Iğdır, Muş, Bitlis, Van, Hakkari, Şırnak), Güneydoğu Anadolu'nun doğusu (Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt) ile Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Karadeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda kuvvetli olarak (40-60 Km/saat) esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (Çatı Uçması, ulaşımda aksamalar, tipi vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere ülkemizin iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

ZİRAİ DON UYARISI: Ege ve Batı Akdeniz kıyı şeridi ile Karadeniz kıyı şeridinde hafif, iç ve yüksek kesimlerinde orta ve yer yer kuvvetli zirai don olayı beklendiğinden, zirai faaliyette bulunan çiftçilerimizin, seracılarımızın ve fındık üreticilerimizin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

ÇIĞ UYARISI: Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

DETAYLI HAVA DURUMU RAPORU İÇİN TIKLAYINIZ


BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinden sonra Kocaeli, Sakarya ve Bilecik çevreleri aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Eskişehir, Kayseri, Çankırı ve Sivas çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde kuzey ve doğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah ve öğle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde yer yer kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin kıyı kesimlerinde batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (40-60 Km/saat) esmesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar kıyılarda yağmur ve karla karışık yağmur, diğer yerlerde kar şeklinde olmak üzere; bu sabah saatlerinde Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin kıyı kesimlerinde batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (40-60 Km/saat) esmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusunun aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah ve öğle saatlerinden sonra doğusunda (Erzurum, Bingöl, Ağrı, Iğdır, Muş, Bitlis, Van, Hakkari, Şırnak) kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin kuzey ve doğusunda batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (40-60 Km/saat) esmesi bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinden sonra doğusu aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah saatlerinde Diyarbakır, Mardin, Siirt ve Batman çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.