Edirne'de su en üst seviyede

Edirne Valisi Gökhan Sözer, Edirne'de su seviyesinin en üst seviyeye çıktığını ama herhangi bir tehlikenin olmadığını açıkladı.

Giriş Tarihi 08 Şubat 2012, 00:00 Güncelleme 08 Şubat 2012, 10:50
Edirne’de su en üst seviyede

İÇİNDEKİLER

TAŞAN TUNCA NEHRİ BUZ TUTTU

Bulgaristan'daki Ivanova Barajı'nın bazı bölümlerinin çökmesi nedeniyle boşalan suların Edirne yarattığı taşkın devam ediyor. Meriç ve Tunca nehirlerininin su seviyesi dünden bu yana aynı durumunu koruyor. İki nehrin köprülerinin bazı bölümleri suyla dolunca küçük araç geçişlerine kapatıldı. Tunca Nehri'nin kıyı kesimleri, gece hava sıcaklığı sıfırın altında 10 dereceye kadar düşünce buz tuttu.

Bulgaristan'ın Harmanlı Kasabası yakınlarındaki Ivanova Barajı'nın önceki gün çökmesi sonucu suyun ulaştığı Meriç ve Tunca Nehri taşınca iki nehir Karaağaç Mahallesi'nde birleşti. Taşkın nedeniyle nehir kenarındaki işletmeler sular altında kalırken, 10 bin kişinin yaşadığı Karaağaç Mahallesi'ne bağlanan Meriç ve Tunca nehirleri köprüleri, giriş ve çıkış bölümleri taşkın sularını ile dolunca küçük araç trafiğine kapatıldı. Buradan sadece büyük ve dört çeker araçların geçişine izin veriliyor. Tunca Köprüsü'nden geçmeye çalışan bir minibüs, sürücüsünün suya hızlı girmesi sonucu arızalandı. Minibüsü Sivil Savunma Müdürlüğü'ne bağlı ekipler kurtardı. Meriç'in taşan suları Söğütlük Ormanı'nı da sular altında bıraktı.

TUNCA DONDU

Hava sıcaklığı gece sıfırın altında 10 dereceye kadar düşünce Tunca Nehri'nin kıyı kesimleri buz tuttu. Nehrin üzerinden buz kütleleri akıyor. Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, bugün hava sıcaklığının sıfırın altında 8 derece olacağını kaydetti.

KAPIKULE HALA KAPALI

Bulgaristan'ın Kaptan Andreova Gümrük Kapısı'nın çıkışında Meriç Nehri'nin taşması sonucu suların uluslararası E-80 karayolunun üzerinden akması nedeniyle önceki günden bu yana Kapıkule; otomobil, otobüs ve TIR trafiğine hala kapalı durumda. Bulgaristan'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Lesova Sınır Kapısı 10 tondan ağır araçlara kapalı olduğu için Hamzabeyli Sınır Kapısı'ndan 10 tondan ağır olan araçların giriş- çıkışları yapılmıyor.