Karargahtan çıkan kafatası sayısı 11'e yükseldi

Diyarbakır'ın Suriçi semtinde, bir dönem JİTEM karargâhı olarak kullanılan binanın yan tarafında çıkan kafatası sayısı 11'e yükseldi.

Giriş Tarihi 14 Ocak 2012, 00:00 Güncelleme 14 Ocak 2012, 16:04
Karargahtan çıkan kafatası sayısı 11’e yükseldi

İÇİNDEKİLER

Diyarbakır Özel Yetkili Savcısı kemiklerin çıkarıldığı kazı bölgesindeki çalışmaları geniş güvenlik tedbirleri altında yoğunlaştırdı.

JİTEM Grup Komutanlığı'nın, 1990'lı yıllarda sorgu ve işkence üssü olarak kullandığı bölgede 15 cesedin olduğu iddia edilmişti. Şu ana kadar çıkan kafatası ve kemiklerin sayısında artış olması dikkatleri tekrar bölgeye yoğunlaştırdı. Kültür Bakanlığı tarafından açık hava müzesi haline getirilmek amacıyla restorasyonu 2 yıldan bu yana süren İç Kale bölgesinde doğalgaz borusu döşemek için kazı çalışması yapılıyor. Kemik ve kafataslarının çıkmasından sonra Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı duruma el koymuştu. Özel Yetkili Savcıların devreye girmesiyle kazı alanı genişletilmişti. Güneydoğu'daki faili meçhuller sebebiyle isminden sıkça söz edilen Suriçi'ndeki JİTEM merkezinin bulunduğu bölgede çıkan kemiklerin, faili meçhule kurban giden kişilere ait olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.