Mümtaz'er Türköne istifa etti
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından TDK'ya atanan Prof. Dr. Mümtaz'er Türköne'den flaş karar...
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurulu Yönetim Kurulu üyeliğine atanan yazar Prof.Dr. Mümtazer Türköne istifa etti.
Mümtaz'er Türköne, istifa gerekçesini "Bu süreçte özellikle eleştirel aklın, eleştirilerimin, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumuna da Türkiye'deki tartışmalara da katkı sağlayacağını düşünmüştüm. Kurumun ve Cumhurbaşkanlığı makamının haksız yere yıpranmasına sebep olmamak için istifa ettim" sözleriyle açıkladı.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 21 Aralık 2011 tarihinde Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Yönetim Kurulu üyeliğine Prof. Dr. Mümtaz'er Türköne ile Prof. Dr. İskender Pala'yı atamıştı.
Kendisine Atatürkçü tanımının yapılmasını hakaret olarak algılayacağını söyleyen Türköne'nin atanması tartışmalara neden olmuştu.