İstanbul su sıkıntısı yaşayabilir!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul için "su" uyarısında bulundu.

Giriş Tarihi 03 Ocak 2012, 00:00 Güncelleme 03 Ocak 2012, 17:12
İstanbul su sıkıntısı yaşayabilir!

İÇİNDEKİLER

Pakistan Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif öğleden sonra İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı makamında ziyaret etti. Topbaş ziyaret sonrası gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

"SUYU DİKKATLİ KULLANIN"

Vatandaşları suyu dikkatli kullanmaları konusuda uyaran Topbaş, "Hepimizin yaşadığı bu şehirde maalesef bu mevsime gelmemize rağmen yağışlarda ciddi bir eksiklik var. Şu anda barajlarımız yüzde 50 seviyesinde dolu. Bu yıl için bir problem görmüyoruz. Ama bu yıl böyle giderse kurak geçerse gelecek yıl biraz daha kurak olduğu takdirde gelecek yıl 2013 yılında sıkıntıya düşebiliriz. Bu bakımdan ben çevreye daha duyarlı, kurallara daha uyan ve ekeonomik bir takım kayıpları da dikkate alan daha tasarruflu daha israfın önünde geçecek bir anlayışla yaşayan bir kentli olmak durumundayız. Bir kısıtlama yok bir endişe vermek istemiyorum. Böyle bir endişe bu yıl içinde yok. Bizim doğal kaynakları kullırken başta su olmak üzere enerji , akaryakıt ve doğalgazı kullanırken çok dikkatli kullanmak zorundayız. Hem çevre açısından hem gelecek açısından önemli. Su kullanımında da tasarruf mantığının bizim günlük yaşamımız içerisinde bir parça olmasını rica ediyorum" ifadelerini kullandı.

Topbaş, 2013 de su sıkıntısı çekmemek adına, vatandaşın suyu dikkatli kullanmasını istedi.

METROBÜS ŞUBAT AYI SONUNDA HAZIR


Avcılar -Beylikdüzü metrobüs hattının açılışıyla ilgili soruya da cevap veren Topbaş, Beylikdüzü metrobüs hattının çalışmlarının sürdüğünü, Şubat ayı sonuna kadar hazır olacağını sözlerine ekledi.