Meteoroloji'den Antalya'ya uyarı

Antalya'da devam eden yağışların yarın öğleden sonra kuvvetleneceği, pazar günü de devam edeceği belirtildi. Yağışların yanı sıra kuvvetli rüzlarların da görülmesi bekleniyor.

Giriş Tarihi 30 Aralık 2011, 00:00 Güncelleme 30 Aralık 2011, 14:35
Meteoroloji’den Antalya’ya uyarı

İÇİNDEKİLER

Meteoroloji İşleri Antalya Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Antalya, orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı sistemin etkisinde. Yağışlı sistem yarın öğleden sonra daha da kuvvetlenecek ve pazar günü akşam saatlerine kadar etkisini sürdürecek. Hafta sonu görülecek kuvvetli yağışların sel, taşkın ve benzeri olumsuzluklara neden olabileceği belirtildi. Yağışla birlikte güney yönlerden beklenen rüzgarın 60-70 kilometre hıza ulaşarak fırtına şeklinde eseceği ifade edildi. Yetkililer, beklenen kuvvetli yağış ve fırtınaya karşı vatandaşların tedbir almasını önerdi.

Meteoroloji tahminlerine göre, Akdeniz'de hava yağışlı ve dalgalı olacak. Buna göre cumartesi sabah saatlerinden itibaren Finike-Anamur arasında 5 - 6, açıklarda 7 şiddetinde ve saatte 21- 27, açıklarda 33 deniz mili hızla esecek. Deniz, kaba ve çok kaba dalgalı, dalga yüksekliği 2,5- 4,5, açıklar 5,5 metre dolayında olacak.