İETT'de bu görüntüler tarih olacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'da 3 bin yeni otobüsü hizmete sokacaklarını ve en yoğun saatlerde dahi otobüslerde sıkışıklık olmayacağını belirtti.

Giriş Tarihi 20 Aralık 2011, 00:00 Güncelleme 20 Aralık 2011, 16:53
İETT’de bu görüntüler tarih olacak!

İÇİNDEKİLER

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kısa bir süre önce tamamlanan Beşyol metrobüs durağında incelemelerde bulundu.

Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Topbaş, burada yaptığı konuşmada "Bulunduğunuz yerden cep telefonundan beklediğiniz otobüsün kaç dakika sonra geleceğini, hangi ulaşım sistemiyle gidip, kaç kuruş ödeyeceğini göre bileceksiniz. Yani artık durakta beklemenize gerek yok. Telefonunuzdan görerek kaç dakika sonra geleceğini göreceksiniz. Bu İstanbul'un bütün durakları için geçerli hale geliyor.

Dünyadaki ilk biz yapıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak bir ilki başarıyoruz. Programları kendimiz yazıyoruz. Cep telefonundan baktığınız zaman otobüs kaç dakika sonra gelir göreceksiniz. Sistem düzenli çalışır. Geçmişte olduğu gibi durakta kimse ağaç olmayacak. Durakta ağaç olmak yok, kök salmayacaksınız" dedi.

İstanbul'da 3 bin yeni otobüsü hizmete sokacaklarını belirten Topbaş, "En yoğun saatlerde dahi otobüslerde sıkışıklık olmayacak hale getiriyoruz. Rahatlıkla binebilirsiniz. Konforlu, kaliteli, klimalı ve bu şehre yakışır medeni ölçüde bir ulaşım hizmetini size vermeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Konuşması sırasında mikrofondan ses çıkmaması üzerine konuşmasını mikrofonsuz sürdüren Başkan Topbaş'ın, "Görüyorsunuz cihazlar bile tahammül edemiyor bizim hızımıza. Cihazlar bile bize yetişemiyor. Tahammül edemiyor hızımıza" sözleri ise herkesi güldürdü.

Daha sonra Mavi Kart ile metrobüse binen Başkan Topbaş, yanında oturan bir üniversite öğrencisiyle de sohbet etti. Başkan Topbaş, Şirinevler durağında indikten sonra da basın mensuplarının metrobüsün Beylikdüzü ayağıyla ilgili sorularını yanıtladı. Topbaş, "Beylikdüzü'ndeki ihale süresinin yılsonu itibariydi. Biz onu 29 Ekim'e çekmek istedik ve müteahhitlere temel atma töreninde onu söyledik. Ama mevcut trafik içerisinde çalışmak çok zor. Bundan dolayı bazı gecikmeler oldu. Şu anda bitme aşamasına geldi, bazı detaylar var. O detaylarda bazı ufak tefek sorunlar çıktı. Sadece çok yapmıyorsunuz, o yolun etrafındaki alt yapı, doğalgaz hatları, kablolar ve benzer telefon hatlarını deplase etmeniz gerekiyor" diye konuştu.