BDP'ye terör şoku

Kanlı terör örgütünün mlitanları dağda Mehmetçik ablukası altında inim inim inlerken şehirdeki uzantılarına destek veren BDP'ye soğuk duş...

Giriş Tarihi 18 Aralık 2011, 00:00 Güncelleme 18 Aralık 2011, 10:25
BDP’ye terör şoku

İÇİNDEKİLER

Patlayıcı atarken yaralanan gencin ailesi hastanede BDP heyetini kabul etmedi. Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde BDP mitingi sonrası polise atmaya çalıştığı bombanın elinde patlaması sonucu ağır yaralanan gencin ailesi, ziyaret için hastaneye gelen BDP heyetini kabul etmedi.

Doğubayazıt'ta düzenlenen BDP mitinginden sonra alandan ayrılan 50-60 kişilik bir grup, Doğubayazıt İlçe Emniyet Müdürlüğü hizmet binası ve güvenlik güçlerini taşlamaya başlarken, A. Y. (19) isimli gösterici, Emniyet Müdürlüğü önünde bulunan güvenlik güçlerine atmak istediği patlayıcının elinde patlaması sonucu ağır yaralanmıştı. Patlama sonucu sağ eli kopan şahıs, Doğubayazıt Devlet Hastanesi'ne götürülerek ameliyata alındı.

Olay sebebiyle büyük şaşkınlık ve üzüntü yaşayan A.Y.'nin ailesi, çocuklarının böyle bir olaya nasıl karıştığını anlamadıklarını belirtti. Öte yandan olay üzerine BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy ve Doğubayazıt Belediye Başkanı Canan Korkmaz'ın da arlarında bulunduğu bir grup BDP'li, yaralı genci hastanede ziyaret etmek istedi. Yaralı gencin ailesi ziyaret esnasında BDP heyetine görüşmek istemediklerini belirterek tepki gösterdi. Bunun üzerine BDP heyeti bekleme salonunda bir süre bekledikten sonra hastaneden ayrıldı.

OLAY NEYDİ?


Barış ve Demokrasi Partisinin (BDP) Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde düzenlediği ve BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da katıldığı miting sonrası polis ile göstericiler arasında olaylar çıkmıştı. Olaylar sırasında bir gösterici, polise atmaya çalıştığı bombanın elinde patlaması sonucu ağır yaralanmıştı.