PKK'lılar molotofları böyle hazırladılar

İzmir'de geçen nisan ayında BDP tarafından kurulan sözde “demokratik çözüm” çadırında, polise yapılan molotoflu saldırılarla ilgili dehşet veren görüntülere ulaşıldı.

Giriş Tarihi 28 Ekim 2011, 00:00 Güncelleme 28 Ekim 2011, 10:00
PKK’lılar molotofları böyle hazırladılar

İÇİNDEKİLER

Amacı Kürt dili ve kültürünü tanıtmak olduğu iddia edilen Kürt Dili Araştırma ve Geliştirme Derneği'nde (Kürdi-Der) gençlere nasıl uyuşturucu madde içirildiği, nasıl molotof kokteyli hazırladığı ve bunlarla polise nasıl saldırdıklarının görüntü kayıtları ele geçirildi.



İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından avukatlara dağıtılan deliller arasında bulunan görüntülerde, Konak ilçesi Agora semtinde kurulan çadırın karşısındaki dernekte, gençlere uyuşturucu madde kullandırıldığı açıkça görülüyor. Görüntülerin devamında ise bali çektirilen gençler, polise saldırmak için molotof kokteylleri hazırlıyor. Tanınmamak için yüzlerini kapatan gençler, daha sonra dernek binasından çıkarak polise saldırıyor. Görüntülerde ayrıca dernek binasında hazırlanan patlayıcı maddelerin gençlere dağıtılması da yer alıyor. Ortaya çıkan görüntülerde dernek binasında molotof kokteyli hazırlayan bazı kişilerin, parmak izi kalmaması için eldiven taktıkları da görülüyor. Dernek binasının önündeki el yapımı patlayıcılar gençlere dağıtılırken, bu kişyilerin de molotofları polise attıkları görülüyor.