Deniz Feneri'nde flaş gelişme

Deniz Feneri e.V soruşturmasında 3 aydır tutuklu bulunan eski RTÜK Başkanı Zahid Akman dahil 6 kişi serbest bırakıldı.

Giriş Tarihi 21 Ekim 2011, 00:00 Güncelleme 21 Ekim 2011, 13:15
Deniz Feneri’nde flaş gelişme

İÇİNDEKİLER

Deniz Feneri e.V. soruşturması kapsamında tutuklu bulunan eski RTÜK Başkanı Zahid Akman ve Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman'ın da aralarında bulunduğu 6 kişi serbest bırakıldı. Ankara 13. Asliye Ceza Mahkemesi, tutuklu bulunan Zahid Akman, Zekeriya Karaman, İsmail Karahan, Mustafa Çelik, İzzet Kurum ve Ali Solak'ın tahliyesine karar verdi.

Zahid Akman, Zekeriya Karaman, İsmail Karahan, Mustafa Çelik, İzzet Kurum ve Ali Solak'ın avukatları, önce Ankara 11. Sulh Ceza Mahkemesi'ne tahliye talebiyle başvuruda bulunması üzerine soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcıları Veli Dalgalı ve Hakan Pektaş'ın, tahliye taleplerinin reddi yönündeki mütalaalarını dikkate alan mahkeme, tahliye istemlerini reddetmişti.

Bunun üzerine, şüphelilerin avukatları, mahkemenin kararına, bir üst mahkeme olan Ankara 13. Asliye Ceza Mahkemesi'nde itirazda bulundu. Mahkeme, itirazı yerinde görerek, şüpheliler Zahid Akman, Zekeriya Karaman, İsmail Karahan, Mustafa Çelik, İzzet Kurum ve Ali Solak'ın tahliyesini kararlaştırdı.

Mahkemenin kararı, kesin nitelik taşıyor. Serbest bırakılan isimler hakkında yurtdışına çıkış yasağı konulurken, yargılama süreci tutuksuz devam edecek.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, önceki gün de Ankara 20. Asliye Ceza Mahkemesi'nin, "Deniz Feneri e.V." soruşturması kapsamında tutuklu bulunan isimlerin, Deniz Feneri e.V. Derneği'nin kuruluş tarihinden önce edindikleri mallar üzerindeki tedbirin kaldırılmasına ilişkin kararını, uygulanması istemiyle Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne göndermişti.