Zabıtalara uçan balonlu tuzak

Eyüp Belediyesi Zabıta ekipleri, hafta sonu Eyüp Fahri Korutürk Caddesi'nde saldırıya uğradı, iki zabıta memuru çeşitli yerlerinden yaralandı.

Giriş Tarihi 10 Ekim 2011, 00:00 Güncelleme 10 Ekim 2011, 14:10
Zabıtalara uçan balonlu tuzak

İÇİNDEKİLER

Eyüp Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, temmuz ayında Eyüp Sultan Camii meydanı ile çevresindeki uçan balon imalathanelerini denetlemiş kaçak işletmelere ve satış yapanlara ceza kesmişti. Eyüp Belediyesi Zabıta birimleri, yaptıkları bu denetimlerde mahalle aralarındaki gecekonduların imalathaneye çevrildiğini ve uçan balonlarda helyum gazı yerine karpit gazı kullanıldığını tespit etmiş ve ceza kesmişti.

Fahri Korutürk Caddesi'nde denetimlerini tekrarlayan Eyüp Belediyesi Zabıta ekipleri, kaçak satış yapan satıcıların ürünlerine el koydu. Bir seyyar satıcı, elindeki balonlar alınmaya çalışılırken çakmakla ateşe verdiği balonları zabıta ekiplerine fırlattı. Olayda Eyüp Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nde görevli Barış Keskin ve İlknur Şahin yaralandı.

Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, kaçak satış yapan ve çocukların sağlığını tehlikeye atan ürünler üreten bu satıcıların artık saldırılarda bulunarak herkesin can güvenliğini tehdit ettiğini belirtti. Kavuncu, "En son yaşadığımız üzücü olay inşallah son olur. Eyüp İlçesi Emniyet Müdürlüğü ekipleri saldırganın yakalanması için gerekli çalışmaları yapıyor. Zabıta arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Zabıta ekiplerimiz, denetimlerini artırarak sürdürecek ve vatandaşlarımızın sağlığı, can güvenliğini tehdit eden imalathanelere, satıcılara hiçbir zaman göz açtırmayacak." dedi.