Engelliler için memur seçme sınavı

Engelli memurlar için ayrılan kadrolar sınav ve kura yöntemiyle doldurulacak.

Giriş Tarihi 03 Ekim 2011, 00:00 Güncelleme 03 Ekim 2011, 21:36
Engelliler için memur seçme sınavı

İÇİNDEKİLER

Devlet memuru olmak isteyen engelliler için, Memur Seçme Sınavı düzenlenecek.

Yürürlüğe giren yeni yönetmeliğe göre, engelli memur alımında bir diğer yöntem de kura ile seçme olacak.

Kamu kurum ve kuruluşlarda engelli memurların istihdamı usulünü belirleyen, "Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Yapılacak Merkezi Sınav ve Kura Usulü Hakkında Yönetmelik", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yönetmeliğin getirdiği ilk yenilik, tüm Türkiye için merkezi olarak yapılacak "Özürlü Memur Seçme Sınavı" düzenlenmesi...

Ortaöğretim, ön lisans veya lisans düzeyinde eğitim veren kurumlardan mezun olanlar için düzenlenecek sınavın soruları ve değerlendirmeleri, engellilerin eğitim durumları ve grupları göz önünde bulundurularak yapılacak.

Söz konusu sınav, diğer kamu yerleştirme sınavlarından ayrı olarak, kamu kurum ve kuruluşlarında engelli kontenjanı bulunduğu sürece yapılacak ve iki yıl süreyle geçerli olacak.

Kamu kuruluşlarının talebi halinde engelliler noter huzurunda çekilecek kurayla da yerleştirilebilecek. Yerleştirme talep eden kamu kurum ve kuruluşlarının kadrolarına birden fazla istekli olması halinde adaylar, noter huzurunda çekilecek kura ile belirlenecek.

Yönetmelik gereği, Özürlü Memur Seçme Sınavı ya da kura ile herhangi bir kadroya yerleştirilen adaylar, iki yıl geçmedikçe tekrar yerleştirilemeyecek.

ÖMSS ve kura usulünün uygulama, detay ve sınav tarihine ilişkin bilgiler, Devlet Personel Başkanlığı tarafından açıklanacak.