Gül: Bana bir video geldi

Cumhurbaşkanı Gül, Almanya'da kendisine refakat eden gazetecilerle bir araya gelerek önemli açıklamalarda bulundu.

Giriş Tarihi 21 Eylül 2011, 00:00 Güncelleme 21 Eylül 2011, 09:35
Gül: Bana bir video geldi

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği kazaya ilişkin 'inanılması zor' önemli gerçeklere ulaşıldığını söyledi. Gül, düşen helikopterin hafızası durumundaki beyninin ortadan kaldırıldığının Devlet Denetleme Kurulu raporuyla belgelendiğini vurguladı: "Bana video geldi. Baktım ki, birileri buzlarda cesetlerle ilgileniyor, birileri diğer taraftan vida söküyor."

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Devlet Denetleme Kurulu'na (DDK) incelettiği eski BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun acı ölümüyle ilgili şoke edici gerçeklerin ortaya çıktığını söyledi. DDK'nın araştırmasının 'büyük açıkları ortaya koyduğunu' vurgulayan Gül, "Düşünebiliyor musunuz, Meclis'te bu mesele kapanmıştı. Ama düşen helikopterin beyni, yani her şeyi kaydeden o hafızası yok şimdi ortada. Keçiler gelip söküp götürmedi onu." yorumunda bulundu. Bu tespitin ardından kendisine 'Şunlar şunlar da var. Şu videoya da bak.' diye çok sayıda belge geldiğini söyleyen Gül, "Baktım ki bir taraftan birileri buzlarda cesetlerle ilgileniyor, birileri de diğer taraftan vidayı söküyor. Bunların hepsi çıktı ortaya. Daha bunun gibi insanın aklının almayacağı şeyler var orada." dedi.
Almanya temasları sırasında beraberindeki gazetecilere konuşan Cumhurbaşkanı, 'Kaza değil, cinayet diyebilir miyiz?' şeklindeki soruya ise şöyle cevap verdi: "Onu savcı diyecek."