Kato Dağı'nda büyük operasyon

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi yakınlarında bulunan Kato Dağı'ndaki PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Giriş Tarihi 17 Eylül 2011, 00:00 Güncelleme 17 Eylül 2011, 16:24
Kato Dağı’nda büyük operasyon

İÇİNDEKİLER

Hava destekli operasyonda, Kato'nun stratejik noktalarına özel eğitimli komandolar indirilirken, karadan da askerler sevkedildi.

Kuzey Irak sınırının karşısında bulunan Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi yakınlarındaki Kato Dağı'nda hareket halindeki bir grup PKK'lıyı tespit eden güvenlik güçleri geniş çaplı operasyon başlattı. Dün öğleden sonra başlayan ve halen süren operasyonlara bölgeye gelen Bolu Komando Tugay Komutanlığı'na bağlı özel eğitimli birlikler de destek veriyor. Sikorsky helikopterlerle Kato'nun Sedkar bölgesine komandolar indirildi. Kobra helikopterler PKK'lıların bulunduğu alanları bombaladı. Kato'ya karadan da asker sevkedildi.

Kato'da sayılarının 100'ü bulduğu tahmin edilen PKK'lıların geçiş güzergahlarını kesen güvenlik güçleri, derin vadileri ise termal kameralarla kontrol altına alıyor. Şu ana kadar sıcak bir temasın yaşanmadığı Kato Dağı'na çıkan yollarda ise jandarma ekipleri mayın taraması yapıyor.