Başbakan Esad'a Libya'dan seslendi

Libya'da halka hitap eden Başbakan Tayyip Erdoğan,"Suriye halkına zulüm edenler ayakta kalamayacaklardır" dedi.

Giriş Tarihi 16 Eylül 2011, 00:00 Güncelleme 16 Eylül 2011, 16:41
Başbakan Esad’a Libya’dan seslendi

İÇİNDEKİLER

Başbakan Tayyip Erdoğan, ''Suriye'de de halkına zulmedenler ayakta kalamayacaklardır. Zira zulüm ile abad olunmaz. Artık otokrasi dönemleri bitiyor. totaliter rejimler gidiyor. Artık halkın iktidarı geliyor'' dedi.

Başbakan Erdoğan, tarihi Kuzey Afrika ziyaretinin üçüncü durağı Libya'da Şehitler Meydanı'nda Libyalılara hitap etti. Yaptığı konuşmada, bu mübarek günlerde Libya'da kardeşleriyle bir arada bulunmanın kendisi için çok önemli bir bahtiyarlık olduğunu belirten Erdoğan, şunları söyledi:

''Libya halkının özgürlük ve demokrasi mücadelesini zaferle sonuçlandırdığına şahit olmak, benim için büyük bir heyecandır, büyük bir mutluluktur. Buradan Sirte'ye sesleniyorum, buradan Bin Velid'e sesleniyorum, buradan Seba'ya sesleniyorum: Gelin, 10 bin civarında kardeşiniz şu anda aç, susuz. Buradaki kardeşlerinizle kucaklaşın. Kan dökmek bize yakışmıyor. Bir olalım, beraber olalım ve bu birliğimiz, beraberliğimiz Libya'nın özgürlüğünü, Libya'nın bir an önce en ileri ülkeler seviyesine çıkmasını sağlasın.Diyorum ki: halkın gücü ve iradesi önünde hiçbir yönetimin duramayacağını bütün dünyaya sizler gösterdiniz. Bu uğurda hayatlarını kaybeden Libya'lı kardeşlerime Allah'tan rahmet diliyorum. Geride kalanlara sabırlar diliyorum.Dün Tunus'taydım. Yasemin devrimini gerçekleştirenleri selamladım. Ondan önceki iki gün Mısır'daydım. Arap baharını estirenleri selamladım. Bugün sizlerleyim. Şunu unutmayın; Suriye'de de halkına zulmedenler ayakta kalamayacaklardır. Zira zulüm ile abad olunmaz. Artık otokrasi dönemleri bitiyor. Totaliter rejimler gidiyor. Artık halkın iktidarı geliyor ve ben mücadelenizi tebrik ediyorum. Bütün şehitlerimize rahmet diliyorum. Mustafa Abdülcelil kardeşime, Mahmud Cibril kardeşime, Geçiş Konseyi'nin tüm mensuplarına başarılar diliyorum.
Bir olun, beraber olun. Aranıza nifak sokmak isteyen güçlere asla uymayın. Libya'nın yeraltı zenginlikleri üzerinde hesap yapanlara asla prim vermeyin. Libya, Libyalılarındır. Hepinizi Allah'a emanet ediyorum.''

Başbakan Erdoğan, sözlerini Arapça cümlelerle tamamladı. Erdoğan'ın sözleri zaman zaman sloganlarla kesildi.