''Futbolseverler kaliteli bir duruş sergiledi''

Giriş Tarihi 15 Eylül 2011, 00:00 Güncelleme 15 Eylül 2011, 23:16
’’Futbolseverler kaliteli bir duruş sergiledi’’

İÇİNDEKİLER

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, UEFA Avrupa Ligi'ndeki Beşiktaş-Maccabi Tel Aviv maçının ardından yaptığı değerlendirmede, Beşiktaş'ın ortaya koyduğu mücadeleden memnuniyet duyduğunu belirtti.

Karşılaşmanın ardından Fiyapı İnönü Stadı'ndan ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Suat Kılıç, yabancı takımlarla yapılan maçlarda herkesin milli takımı tutar gibi statlara gidebilmesi gerektiğini ifade ederken, ''Ankara'dan maçı izlemek üzere İstanbul'a geldik.

Gerçekten Beşiktaş, hem ortaya koyduğu futbolla, hem de attığı gollerle umut verdi, güzel de bir başlangıç yapmış oldu, moral verdi. Herkesi kutluyorum.

Sadece Beşiktaş taraftarlarının değil, yabancılarla yaptığımız karşılaşmalarda hepimiz milli takımı tutar gibi statlara gelebilmeli, takımlarımızı destekleyebilmeliyiz. Kutluyorum, tebrik ediyorum. Güzel futbol, iyi bir netice var'' şeklinde konuştu.

''FUTBOLSEVERLER KALİTELİ BİR DURUŞ SERGİLEDİ''
Bakan Kılıç, bir basın mensubunun, ''Herhangi bir olayın olmaması da güzel oldu'' şeklinde yönelttiği ifade üzerine, şunları kaydetti:

''O konuda biz gereken uyarıları, açıklamaları yapmıştık. Burada hem Beşiktaş taraftarı, hem de diğer futbolseverler gerçekten son derece sorumlu ve duyarlı davrandılar. Çünkü bu gibi zamanlarda yaşanan olumsuzluklar sadece bir takımın değil, bütün bir ülkenin imajını bozan olumsuzluklar olarak yaşanır.

Futbolseverler kaliteli ve çok net bir duruş sergilediler. Hem bir taraftan tavırlarıyla yaşanan insanlık dramlarını ve insan hakları ihlallerini onaylamadıklarını ortaya koydular, hem de diğer taraftan halkların problemi olmadığını net bir şekilde ortaya koymuş oldular.

Sporun evrensel bir dili var. O dil barış dilidir, o dil huzur dilidir, birlikte yaşayabilme kültürüdür. Türk seyircisi, futbolseveri, bu tavrını ortaya koydu. Diğer taraftan elbette ki diğer ilişkiler olması gereken zeminlerde tartışılır.

O ayrı bir konu. Ama futbola, spora, güncel konular, tartışmalar kesinlikle etki etmeyecektir.''