Okulu uzatanlara harç şoku!

Giriş Tarihi 13 Eylül 2011, 00:00 Güncelleme 13 Eylül 2011, 21:13
Okulu uzatanlara harç şoku!

İÇİNDEKİLER

Kayıt dönemi gelmeden müjde geldi. Harçlara bu yıl da zam yapılmayacaktı. Ancak kayıt için üniversiteye giden bazı öğrenciler adeta şok yaşadı.

Derslerini problemsiz bir şekilde geçen öğrenciler harç öderken bir sürpriz yaşamadı ve harcını "zam"sız ödedi. Ancak okulu uzatan yada alttan ders alanlar için beklenmedik bir durum vardı.

Sürprizin sebebi 26 Ağustos tarihli Bakanlar Kurulu kararıydı. Karar özetle, okulunu uzatanlarla önceki dönemlerden ders alanların,kredi sayısına göre ek ücret ödemesini getiriyordu. Bu rakam ise 2 kredilik bir ders için 100 liraya kadar çıkabiliyor.

Bazı öğrenciler yaşadığı şoku internet siteleriyle paylaştı. Örneğin İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde okuyan ve okulunu uzatan bir öğrenci 170 lira normal harç yatırmış. Alttan aldığı 2 kredilik bir ders için ise 128 lira daha ödemiş. Normal harcı 180 lira olan bir siyasal bilgiler fakültesi öğrenci ise alttan aldığı derslerle toplam 925 lira ödemiş. Bu rakamlar derslerin 3 'üncü ya da 4'üncü kez alınması halinde daha da büyüyor.

Yaşanan durum YÖK yetkililerine de iletildi. İddialar incelenince bir mağduriyet doğduğu tespit edildi. Problemi masaya yatıran YÖK'ün birkaç gün içinde makul bir çözüm bularak kamuoyuna açıklaması bekleniyor.