Albay Göktaş tutuklandı

Giriş Tarihi 12 Eylül 2011, 00:00 Güncelleme 12 Eylül 2011, 20:44
Albay Göktaş tutuklandı

İÇİNDEKİLER

İrtica ile Mücadele Eylem Planı davasında tutuklu sanık Dursun Çiçek'in avukatı Celal Ülgen, dinlenen gizli tanık Ethem'in kimliğinin açık edilmemesi yolunda zaman zaman ikazda bulunan mahkeme başkanı Hasan Hüseyin Özese'nin, savcılık ifadesini okuduğu sırada gizli tanığın kimliğini açık ettiğini dile getirdi. Öte yandan birleştirilen İnternet Andıcı davası kapsamında hakkında tutuklama kararı bulunan Ziya İlker Göktaş'ın tutuklanmasına karar verildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen İrtica ile Mücadele Eylem Planı davasının 32'nci duruşmasında başkanı Hasan Hüseyin Özese duruşmaya katılanlara gizli tanığın isminin ya da kim olduğunun açık edebilecek davranışlarda bulunanlar hakkında hukuki işlem yapılacağını ihtar etti. Avukat Celal Ülgen, sordukları sorularda gizli tanığın ismini açığa çıkarmamak için özen gösterdiklerini belirttikten sonra "Gerçi başkan, savcılık ifadelerini okuduğu sırada gizli tanığın isim ve soyisminin rumuzlarını açıkladı." dedi. Ülgen ayrıca tanığa "Devletten ne kadar para aldınız?" diye sordu. Tanık Ethem ise "Almadım. Cezaevindeydim." cevabını verdi.

ORDUEVİNDE DARBE KONUŞULUYORMUŞ

Üye hakim Sedat Sami Haşıloğlu da Orduevinde darbe konuşulduğu iddiasına ilişkin konuyu biraz daha ayrıntılı olarak anlatmasını istedi. Gizli tanık Ethem, bir köyde yemek ve alkol aldıkları ortamda bahsettiği asker yakınının, orduevinde darbe konularının konuşulduğu şeklinde beyanları olduğunu söyledi.

Gizli tanık Ethem'in ifadesinin tamamlanmasının ardından Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, İnternet Andıcı davası kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan sanık Ziya İlker Göktaş hakkında Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel'den mütalaasını sunmasını istedi. Savcı Pekgüzel ise sanık Göktaş'ın, iddia olunan suçları işlediğine dair kuvvetli suç şüphesi bulunduğunu gerekçe göstererek hakkında tutuklama kararı verilmesini talep etti.

GÖKTAŞ TUTUKLANDI
Karar için duruşmaya yaklaşık 20 dakika ara verildi. Aranın ardından Başkan Özese, sanık Göktaş'ın cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs, Silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek suçlarını işlediğine ilişkin kuvvetli suç şüphesi bulunduğunu, delilleri karartma ve kaçma ihtimali olduğunu gerekçe göstererek tutuklanmasına karar verdiklerini açıkladı. Duruşma, 13 Eylül 2011 tarihine ertelendi. Yarın görülecek olan duruşmada İnternet Andıcı davasının iddianamesinin okunması bekleniyor.