Abdullah Çatlı itirafı...

Susurluk kazası sonrası hayatını kaybeden Abdullah Çatlı'nın adı bu kez 12 Eylül Utanç Müzesi'nde sergilenen dava dosyalarında çıktı.

Giriş Tarihi 08 Eylül 2011, 00:00 Güncelleme 08 Eylül 2011, 13:38
Abdullah Çatlı itirafı...

İÇİNDEKİLER

12 Eylül sonrası idam edilen ilk ülkücü olan Mustafa Pehlivanoğlu, idamından önce verdiği ifadede Çatlı ile ilgili şu iddiayı gündeme getirmiş: Ülkücülerin hapisten kurtulması için kendisine verilen 3.5 milyon lirayla İstanbul'da kuyumcu dükkanı açtı.

PEHLİVANOĞLU'NUN ABDULLAH ÇATLI İLE İLGİLİ ŞOK İTİRAFI


Habertürk'ün haberine göre, Pehlivanoğlu ifadesinde o dönemde yaptıkları eylemler, ve Abdullah Çatlı'nın rolüne ilişkin de çarpıcı açıklamalarda bulunuyor. Pehlivanoğlu, Balgat olayının ardından yakalandıktan sonra cezaevine düştüklerini anlatarak şimdiye kadar bilinmeyen şu bilgileri veriyor:

ÜLKÜCÜLERİN PARASIYLA KUYUMCU DÜKKANI AÇMIŞ!


"Balgat olayının ardından yakalanmış ve cezaevine düşmüştük. İsmini bilmediğim İsa Armağan'ın bir arkadaşı o tarihlerde yine nereden bulduğunu bilmediğim 3.5 milyon lira parayı Abdullah Çatlı'ya götürerek bizim serbest bırakılmamız yolunda girişimlerde bulunmasını istemiş, ancak Abdullah Çatlı Bahçelievler olayından sonra kaçarak İstanbul'a yerleşiyor ve o parayla da bir kuyumcu dükkânı açıyor. Bu durumu bizim arkadaşlardan herkes biliyor."

12 Eylül sonrası gerçek ülkücülerin kimisi idam edildi kimileri de hapisten çıktıktan sonra hayatlarını idama ettirebilmek için ekmek kavgasının peşine düştü. Ama bazıları var ki hem yıllarca hapiste kaldılar hem de dışarı çıktıklarında nereden geldiği belli olmayan paralarla lüks içinde yaşadılar.

Mustafa Pehlivanoğlu'nun Abdullah Çatlı ile ilgili verdiği ifade bu iddiaları doğrular nitelikte. Zira Pehlivanoğlu'nun ifadesine göre Çatlı ülkücülerin hapisten kurtarılması için kendisine verilen 3.5 milyon lira ile İstanbul'da kuyumcu dükkanı açmış...

Şimdi hangisi efsane? 12 Eylül sonrası davası için idam edilen Ülkücü Mustafa Pehlivanoğlu mu yoksa, ülkücülerin parasını iç ettiği ortaya çıkan Abdullah Çatlı mı?