Bursa'da ki barış mitingi de gergin geçti

Giriş Tarihi 01 Eylül 2011, 00:00 Güncelleme 01 Eylül 2011, 20:41
Bursa’da ki barış mitingi de gergin geçti

İÇİNDEKİLER

Bursa'da, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla yürüyüş yapmak isteyen BDP'lilerle onlara engel olmak isteyen grup arasında taşlı sopalı kavga çıktı. Olaylar sırasında çok sayıda araç ve iş yeri zarar gördü, bazı göstericiler de hafif şekilde yaralandı. Olaylara zamanında müdahale eden güvenlik güçleri, her iki grubu da dağıtarak kavganın büyümesini önledi.

Akşam saatlerinde Setbaşı Caddesi üzerindeki Mahfel önünde meydana gelen olayda BDP'lilerle birlikte onlara destek veren ÖDP ve Halk Evleri üyesi yaklaşık 150 kişilik grup, "Silahlar Sussun Hemen Şimdi Barışı Yürüyüşü" için toplandı. Buradan Heykel'e kadar yürümek isteyen gruba, yaklaşık 50 kişilik bir grup ile çevredeki vatandaşlar engel olmak istedi. Sözlü başlayan tartışmalar kısa sürede taşlı sopalı kavgaya dönüştü. Polis, vatandaşları engellerken, çıkan olaylarda çok sayıda araç ve iş yeri zarar gördü. Taşların isabet ettiği birkaç gösterici ise hafif şekilde yaralandı.

Her iki grup da polisin müdahalesi sonucu ara sokaklar girerek dağıldı. Polisin zamanında müdahalesi olayların büyümesini önledi. Bursa Emniyet Müdürü Halil Yılmaz da vatandaşları sakinleştirmek için olay yerine geldi. Olaylar üzerine yürüyüş iptal edildi.