Barış gününde Kadıköy'de savaş çıktı

İstanbul Kadıköy’de, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla düzenlenen mitinge terör örgütü lehine poster ve dövizlerle katılmak isteyen göstericilere polis müdahale etti.

Giriş Tarihi 01 Eylül 2011, 00:00 Güncelleme 01 Eylül 2011, 15:22
Barış gününde Kadıköy’de savaş çıktı

İÇİNDEKİLER

İstanbul Demokratik Kent Konseyince düzenlenen organizasyon çerçevesinde, bazı sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ve meslek odaları temsilcilerinden oluşan grup, mitinge katılmak için Kadıköy'deki Tepe Natilus Alışveriş Merkezi önünden yürüyüşe başladı.

Tıbbiye Caddesi'nden Kadıköy İskele Meydanı'na doğru yürüyüşe geçen gruptakilerin terör örgütü lehine poster ve dövizler taşıması üzerine, polis ekipleri uyarıda bulundu. Uyarılara aldırış etmeyerek yürüyüşe devam eden göstericiler, İskele Meydanı'nda oluşturulan arama noktalarından geçtikleri sırada, görevli polis ekiplerine taş attı.

Bunun üzerine polis ekipleri, göstericilere gaz bombasıyla karşılık verdi. Göstericiler müdahalenin ardından, çevredeki sokak ve caddelere kaçarak dağıldı.

Daha sonra, mitingi düzenleyen tertip komitesinin anonsu üzerine, diğer katılımcılar, miting alanına kontrollü şekilde alınmaya başladı. Ancak bu arada, arama noktalarından birinde yüksek sesli bir patlama duyuldu. Bazı polis memurlarının da atılan taşlar nedeniyle yaralandığı görüldü.