Yalı'n hayat!

'Mal da yalan, mülk de yalan' diyen adam, Boğaz'daki yalısını, evini, arabasını, tüm parasını bağışladı. Köyünde yaşamaya başladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Ağustos 2011 Güncelleme 16 Ağustos 2011, 02:14
Yalı’n hayat!

İÇİNDEKİLER

Ellerin Ferrari'sini satan bilgesi varsa, bizim de yalısını bağışlayan dedemiz var... Paranın etrafında dönen dünyada, gönlü zengin insanların bulunduğu da aşikar! İşte kimilerinin eleştirdiği, kimilerinin de gıpta ettiği Bedii Sabuncu'nun hikayesi, efsane olacak türden... Hatay'ın Samandağ ilçesine bağlı Batıayaz köyünde doğan 84 yaşındaki Sabuncu, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden 1950'de mezun oldu.

4 BİN ÇOCUĞUN BABASI
Daha sonra Hatay, Ankara ve Antalya'da inşaat sektöründe faaliyet gösterdi. Hayat ona çok para verdi, o ise kazandıklarının çoğunu eğitim için harcamayı seçti. Hiç evlenmeyen, hiç baba olamayan Sabuncu, 1989'dan bu yana "hayır" için kolları sıvadı. Bugüne kadar 5 okul, çok sayıda derslik ile spor salonu, konser salonu ve öğrenci yurdu yaptırdı. Şimdi sıra sıra dizdiği okullarında okuyan yaklaşık 4 bin çocuğun hepsinin "babası" oldu.

HEPSİNİ ZİYARET EDİYOR
Bugüne kadar 59 ülke gezdiğini, bunlardan birçoğunun eğitimde geri kalmış ülkeler olduğunu anlatan Sabuncu, ''Türkiye'nin en büyük eksikliğinin de eğitim olduğunu gördüm. Bu yüzden ülkenin geleceği için en önemli konu olan eğitime katkı sağlamaya karar verdim'' dedi. Sabuncu, "Antakya Bedii Sabuncu İlköğretim Okulu, Bedii Sabuncu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi, Batıayaz Bedii Sabuncu İlköğretim Okulu, Güneysöğüt İlköğretim ve Karaçay Lisesi'ni sık sık ziyaret ederek eksiklerini gideriyorum. Bunun yanı sıra 2 üniversite öğrencisine de burs veriyorum'' diye konuştu. Ömrünü eğitime adayan Sabuncu, daha sonra inanılmaz bir karar daha verdi. İstanbul Boğazı'ndaki yalısını, iş yerini, otomobillerini ve tüm parasını Türk Eğitim Vakfı'na (TEV) bağışladı.

SONSUZA DEK
Şimdi doğduğu yerde, Batıayaz köyünde sakin bir hayat sürdüren Sabuncu, "Ölümümden sonra da eğitime katkım devam edecek. Gelirimin yüzde 20'si TEV bünyesinde kurulan Bedii Sabuncu Vakfı'na, kalanı ise yaptırdığım okulların ihtiyaçlarına aktarılacak" dedi. İbretlik insan Bedii Sabuncu, "Yaptırdığım okulları sürekli ziyaret ederek öğrencilerin Atatürk ilkeleri ışığında yetiştirilmesi konusunda önerilerde bulunuyorum. Eğitime olan katkılarım nedeniyle 2009'da Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Üstün Hizmet Ödülü'ne layık görüldüm.
Sayısız ödül aldım" diye konuştu.