"Sezer'in ağzı sıkı değil"

28 sayfalık ifade tutanağında "çantacı" olarak anılan Ali Kıratlı ile Eskişehirspor Sportif Direktörü Ümit Karan arasında geçen telefon görüşmeleri, şike davasının seyrine ışık tutacak

Giriş Tarihi 16 Temmuz 2011, 00:00 Güncelleme 16 Temmuz 2011, 19:24
Sezer’in ağzı sıkı değil

İÇİNDEKİLER

Futbolda şike soruşturması kapsamında sevk edildiği mahkemece tutuklanıp Metris Cezaevi'ne gönderilen Eskişehirspor Sportif Direktörü Ümit Karan'ın savcılıktaki ifadesine de ulaşıldı.. 28 sayfalık ifade tutanağında, soruşturmaya ışık tutacak önemli detaylar yer aldı.

Hal hatır bağlamındaydı
Eskişehirspor-Fenerbahçe maçında yapıldığı iddia edilen şike ile bir ilgisinin olmadığını, Sorgusunda, Bülent Uygun ve Ali Kıratlı ile birlikte hareket ederek şike yapmak ya da teşvik primi dağıtmak eylemlerinde bulunmadığını belirten Karan, "Maç öncesi Ali KIRATLI ile Eskişehir'e maç için gelmesinden dolayı görüşmüştüm. Daha önceki maçlarda bu şekilde görüşmüşlüğüm olmuştu. Görüşmelerimizde maçla alakalı herhangi bir mevzu konuşulmamakta sadece hal hatır bağlamında yapılan görüşmelerdir" dedi.

Ali Kıratlı'yı evine davet etmesini "Sohbet ve muhabbet amaçlı" diye açıklayan Karan, "Hatta o görüşmemizde Ali KIRATLI eve geldiğinde eşime hediye olarak aldığı kol saatini verdi. Saatin markası Cartier'dir. Ali KIRATLI bu hediyeyi bana verdiğinde yanında açtım baktım. Kendisine teşekkür ettim. Bunun haricinde bana verdiği herhangi bir şey olmadı. Hatta yanımızda benim yardımcım Mustafa EFE'de bulunmaktaydı. Efe de almış olduğum hediyeyi gördü" diye ifade verdi. Karan, savcının bazı sorularına ise şu yanıtları verdi:
SORU: Aziz YILDIRIM'ın talimatı ile İlhan Yüksel EKŞİOĞLU'nun Ali KIRATLI'yı yönlendirerek TFF tarafından elde edilen paranın şoförünüz olan Efe aracılığı ile size getirildiği değerlendirilmektedir.
Söz konusu durumla alakalı açıklayıcı olarak ifadenizi veriniz.
CEVAP: Ali KIRATLI tarafından bana getirilen sadece hediye kol saatidir. Bu saat de eşime alınmış bir hediyedir. Bahsedildiği gibi ben kimseden para almadım ya da maddi menfaat temin etmedim.

50'şer 50'şer zam yaptım
SORU: Ali KIRATLI ve İlhan Yüksel EKŞİOĞLU arasında tespit edilen görüşmede İlhan'ın "İkisine de iki çeşitte de aynı tarifeyi yapalım" dediği ve aynı şekilde 250 gram olarak paradan bahsettiği ve ikisi olarak belirttiği şahısların Siz ve Bülent UYGUN olduğu değerlendirilmektedir. Söz konusu görüşmeyle alakalı açıklayıcı olarak ifadenizi veriniz.
CEVAP: Bu görüşmelerde geçen konulardan herhangi bir bilgim yoktur. Görüşmede bahsedilen şahıs kesinlikle ben değilim. Ben İlhan Yüksel EKŞİOĞLU'nu tanımıyorum. Şahıslar tarafından doğrudan ya da dolayı olarak bana gönderilen herhangi bir para yoktur.
SORU: Tespit edilen görüşmede Ali KIRATLI'nın size ve Bülent UYGUN'a verilecek olan para ile ilgili olarak miktarı arttırdığı ve Ali'nin "Sana sormadan 50'şer 50'şer zam yaptım" diyerek miktarını arttırdığı anlaşılmaktadır.
Söz konusu görüşmeyle alakalı açıklayıcı olarak ifadenizi veriniz.
CEVAP: Bana kimsenin para vermesi ya da teklif etmesi söz konusu değildir. Şahısların hangi konudan bahsettiklerini bilmiyorum.